Nainen kavalsi Tampereen kaupungilta yli 100 000 euroa – syyttäjä vaatii vankeutta

Syyttäjä esittää tuomioon koventamisperustetta, koska vastaajalla on rikosmenneisyyttä. (Kuvituskuva Fotolia)

Syytteen mukaan vastaaja kavalsi myös jalkapalloseuran rahoja ollessaan yhdistyksen rahastonhoitajana.

KAVALLUS Tampereen kaupungin talousasioita hoitanut nainen kavalsi syytteen mukaan kaupungin ja kaupungin osittain omistaman yhtiön rahoja 117 754 euroa. Syyttäjän mukaan nainen kavalsi myös Tampereen Palloveikkojen rahoja 17 000 euroa.

Vastaaja toimi Tampereen kaupungin osittain omistaman Monetra Oy:n palveluksessa ja hänellä oli oikeus käyttää yhtiön tilejä. Syyttäjän mukaan vastaaja siirsi alaikäisen lapsensa tilille kaupungin rahoja runsaat 57 000 euroa ja erään miehen tilille 60 000 euroa. Näiltä tileiltä hän siirsi rahoja omille tileilleen.

Syyttäjän mukaan teko on törkeä, koska teon kohteena on ollut huomattava määrä varoja. Syyttäjä vaatii naiselle vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjä esittää tuomioon koventamisperustetta, koska vastaajalla on rikosmenneisyyttä entuudestaan, ja se osoittaa piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Vastaajan lapselle syyttäjä vaatii viiden kuukauden ehdollista muun rahanpesusta. Kavallettuja rahoja vastaanottaneelle miehelle syyttäjä vaatii vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Miehelle vaaditaan tuomiota myös huumausainerikoksesta. Hänen hallustaan löytyi 29 grammaa kannabista.

Syyttäjä vaatii naiselle vankeutta myös toisesta kavalluksesta. Syytteen mukaan vastaaja kavalsi 17 000 euroa jalkapalloseura Tampereen Palloveikkojen rahoja ollessaan yhdistyksen rahastonhoitajana. Jutussa annetaan tuomio myöhemmin.

Lue myös: Lääkärin rahat hupenivat alkoholiin ja pelaamiseen – ehdollista velallisen epärehellisyydestä

Kommentoi Facebookissa