Nainen myi netissä olemattomia tavaroita – vangittiin kymmenistä petoksista ja väärennöksistä

Rikokset, joista nainen nyt vangittiin, on tehty kuluvan vuoden maaliskuun ja syyskuun välillä.

Rikokset, joista nainen nyt vangittiin, on tehty kuluvan vuoden maaliskuun ja syyskuun välillä. (Kuva Fotolia)

Nettihuijarista oli jo vangitsemispäivänä tehty uusia rikosilmoituksia.

RIKOS Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi eilen 30-vuotiaan lahtelaisnaisen, jota epäillään 21 petoksesta, yhdestä törkeän petoksen yrityksestä ja 12 väärennyksestä.

Nainen on myynyt netissä yksityishenkilöille tavaraa, jota hänellä ei ole ollut. Viimeisen kuukauden aikana naisen epäillään väärentäneen lisäksi maksusitoumuksia, joilla hän sai erilaista omaisuutta yrityksiltä haltuunsa 12 kertaa.

Nainen oli myös esiintynyt erään yrityksen edustajana ja yrittänyt ostaa yli 11 000 euron arvosta viihde-elektroniikkaa puhelinyhtiön myymälästä, mutta tämä teko jäi yrityksen asteelle. Hänen epäillään tilanneen myös autonrenkaita toisen yrityksen nimissä, mutta tavaran lähetys saatiin pysäytettyä ennen noutoa.

Rikokset, joista nainen nyt vangittiin, on tehty kuluvan vuoden maaliskuun ja syyskuun välillä. Hän on saanut ostoksista tililleen 38–489 euron suuruisia maksuja. Yhteensä naisen epäillään myyneen olematonta tavaraa noin 2 500 euron edestä.

Poliisi esitti naisen vangitsemista rikoskierteen katkaisemiseksi, sillä hänellä on entuudestaan vireillä oikeudessa samantapainen, 29 petosrikoksen kokonaisuus.

Poliisin laskelmien mukaan uusimmilla rikoksilla on saavutettu noin 10 000 euron hyöty. Naisesta oli jo vangitsemispäivänä tehty uusia rikosilmoituksia, jotka eivät ole mukana luvuissa.

Nainen on esitutkinnassa myöntänyt petokset, väärennökset ja ostoyritykset yrityksistä.

Kommentoi Facebookissa