Nainen yritti estää humalaista miestä ajamasta autolla – lopulta poliisi puski takaa-ajetun ulos tieltä

Mieshenkilö ei ollut välittänyt estelyistä, vaan oli lähtenyt ajamaan autoa.

Mieshenkilö ei ollut välittänyt estelyistä, vaan oli lähtenyt ajamaan autoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Kiinnioton yhteydessä poliisipartio joutui käyttämään auton kuljettajaan etälamautinta.

RATTIJUOPUMUS Tänään aamulla puoli kuuden aikaan hätäkeskus ilmoitti, että nainen oli yrittänyt estää Raahen Kaupunginmetsässä mieshenkilöä lähtemästä ajamaan autolla humalassa. Mieshenkilö ei ollut välittänyt estelyistä, vaan oli lähtenyt ajamaan autoa.

Nainen oli auton avoimen kuskinoven töytäisemänä lentänyt sivulle ja kaatunut lopulta maahan. Samassa rytäkässä nainen oli loukannut toista kättään ja toista jalkaansa. Ambulanssi vei naisen Raahen sairaalan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisipartio tavoitti hetken päästä epäillyn auton liikenteestä. Auton kuljettaja ei totellut poliisipartion pysäytysmerkkiä, vaan kiihdytti karkuun. Takaa-ajettu auto ajoi kovaa ylinopeutta ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita ympäri Raahea. Takaa-ajo kulki Kaupunginmetsässä, Ollinsaarerssa, Pattijoella, Jokelassa päätyen lopulta kantatielle 88.

Auto lähti ajamaan kantatietä pitkin kohden Raahea. Honganpalon kohdalla takaa-ajettavan auton eteen laitettiin toisen poliispartion toimesta piikkimatto ja sen johdosta takaa-ajettavasta autosta puhkesi renkaat. Auto ei suostunut pysähtymään tämänkään jälkeen, vaan jatkoi vaarallista ajoaan.

Takana tullut poliisipartio puski lopulta takaa-ajetun auton ulos tieltä Satamakankaantiellä. Kiinnioton yhteydessä poliisipartio joutui käyttämään auton kuljettajaan etälamautinta.

Auton kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat. Auton kyydissä oli yksi matkustaja. Takaa-ajossa ei loukkaantunut kukaan, mutta takaa-ajettu auto vaurioitui kauttaaltaan. Kahteen poliisiautoon tuli pieniä peltivaurioita takaa-ajossa.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä rattijuopumuksena.

Lue myös: Epäilty rattijuoppo pakeni autollaan poliisia – kolme kuoli liikenneonnettomuudessa

Kommentoi Facebookissa