Naisleijonat voitti viimeinkin MM-pronssia

Naisleijonat juhlii maalia 2024 MM-kisoissa Uticassa. (Kuva Heikki Löfman/ Leijonat.fi)

Naisleijonat voitti pronssiottelussa Tshekin voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 3-2.

JÄÄKIEKKO Naisleijonat palasi sunnuntaina MM-kisoissa mitalikantaan kaadettuaan Tshekin pronssiottelussa.

Ottelu oli todella tasainen. Suomi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Michelle Karvinen vei Suomen toisessa erässä 1-0 -johtoon, mutta HIFK:n tähti Michaela Pejzlova tasoitti heti perään ylivoimalla. Kolmanteen erään mentiin kuitenkin Suomen johtoasemassa, kun Viivi Vainikka onnistui maalinteossa

Suomen johto ei kestänyt. Päätöserässä Denisa Krizova tasoitti ja näin ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli Tshekin hallintaa ja Suomi oli lähellä katastrofia. Sitä taas mitaleitta jääminen olisi kiistatta ollut.

Naisleijonat saa isosti kiittää pronssimitalista maalivahti Sanni Aholaa, joka piti Suomen jatkoajalla pystyssä ja torjui myös ratkaisevan rankkarin.

Naisleijonat palasi nyt ensi kertaa MM-kisoissa mitaleille sitten vuoden 2021. Naisleijonien edellinen arvokisamitali oli vuoden 2022 olympiapronssi Pekingistä.

Edelliset kaksi MM-turnausta menivät Suomelta täysin penkin alle. Vuonna 2022 Suomi oli vasta kuudes ja viime vuonna viides.