NHL:n pudotuspeleissä on mukana vielä monta suomalaista – heillä on mahdollisuus voittaa Stanley Cup

Huipentuuko Coloradon Mikko Rantasen hieno kausi Stanley Cup -mestaruuteen?

Huipentuuko Coloradon Mikko Rantasen hieno kausi Stanley Cup -mestaruuteen? (Kuva AOP)

Haaveillun pokaalin on voittanut historian aikana kaikkiaan 12 suomalaispelaajaa.

JÄÄKIEKKO Kun Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes selvitti paikan Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle, se raivasi tieltään hallitsevan mestarin Washington Capitalsin. Erikoista kyllä, kaikki neljä NHL:n runkosarjan divisioonavoittajaa putosivat jo avauskierroksella.

Monilla suomalaispelaajilla on vielä mahdollisuus voittaa himoittu Stanley Cup, mestaruuspokaali. Sen on voittanut historian aikana 12 suomalaispelaajaa, joista Jari Kurri ja Esa Tikkanen peräti viidesti.

Pudotuspelien toisella kierroksella Carolina saa vastaansa New York Islandersin. Kolmas suomalainen Hurricanesin paidassa on Saku Mäenalanen, ja myös nuori Aleksi Saarela on saanut tililleen yhden pudotuspelin. Islandersissa puolestaan pelaavat Leo Komarov ja Valtteri Filppula.

Itälohkon toisessa otteluparissa mittaa ottavat maalivahti Tuukka Raskin edustama Boston Bruins, sekä GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets. Sinitakkien riveissä pelaavat Markus Nutivaara, Markus Hännikäinen ja Joonas Korpisalo.

Länsilohkon voittaja ja paikka Stanley Cup -finaaleissa ratkaistaan ottelupareissa St. Louis Blues – Dallas Stars sekä San Jose Sharks – Colorado Avalanche. St. Louisissa ei pelaa yhtään suomalaista, mutta Dallasista heitä löytyy kolme. Puolustuksen luottomiehiä ovat Esa Lindell ja Miro Heiskanen, hyökkäyksessä hienossa nosteessa on Roope Hintz.

San Jose Sharksin paidassa hyökkää Joonas Donskoi ja Colorado Avalanchen riveissä huikeaa kautta pelannut Mikko Rantanen. Kun Stanley Cupia tavoittelee ehkä jopa 15 suomalaista, voidaan melko suurella todennäköisyydellä ennustaa voittopokaalin saapuvan kiertueellaan nähtäväksi jälleen myös Suomeen.

NHL:n toisen kierroksen pudotuspelit käynnistyivät perjantain vastaisena yönä.

Lue myös: NHL:n pudotuspelijoukkueet ovat selvillä – Stanley Cupia jahtaa 25 suomalaista

Kommentoi Facebookissa