Nuoli oli ammuttu rusakon päähän – kitunut eläin lopetettiin vapaaehtoisen metsästäjän toimesta

Jyväskylän alueella on noin kahden viikon ajan liikkunut rusakko, jonka päässä oli kiinni nuoli. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi epäilee tapauksessa eläinsuojelurikosta sekä metsästysrikosta.

ELÄINSUOJELU Sisä-Suomen poliisi kertoo, että Jyväskylän Väinölän ja Samulinniemen alueella on noin kahden viikon ajan liikkunut rusakko, jonka päässä oli kiinni nuoli. Asiassa on käynnistetty esitutkinta.

Kitunut rusakko tavoitettiin useiden yritysten jälkeen sunnuntaina 24.7.2022 ja lopetettiin asianmukaisesti vapaaehtoisen metsästäjän toimesta. Koska eläintä alun perin jousella ampunut henkilö on kohdellut eläintä julmasti ja tarpeetonta kipua, kärsimystä ja tuskaa sille aiheuttaen, asiassa epäillään eläinsuojelurikosta.

Lisäksi epäillään metsästysrikosta, koska eläintä oli ammuttu jousella, jollaista ei saa käyttää metsästyksessä, ja koska rusakkoa ei ilman poikkeuslupaa saa metsästää tähän aikaan vuodesta.

Poliisi kiittää eläinsuojeluyhdistyksen ja riistanhoitoyhdistyksen vapaaehtoisia, jotka näkivät paljon vaivaa eläimen tavoittamiseksi ja sen kärsimysten päättämiseksi.

Lue myös: Suomen karhukanta on vahva – metsästyskauden kiintiötä kuitenkin pienennettiin

Kommentoi Facebookissa