Nyt rytisee maanteillä – riski joutua hirven tai peuran kanssa kolariin on suuri

Huippuvuosina vuosituhannen alussa Suomessa talvehti 140 000 hirveä.

Huippuvuosina vuosituhannen alussa Suomessa talvehti 140 000 hirveä, jotka aiheuttivat vaaratilanteita liikenteessä. (Kuva Fotolia)

Hirvet ovat törmäilleet tielle Itä-Suomessa, muualla on sattunut lukuisia peurakolareita.

HIRVIKOLARIT Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella tuli poliisin tietoon peräti 15 kappaletta peurakolareita sunnuntai-illan ja maanantai-aamun välisenä aikana. Kolareissa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Hirvieläimet liikkuvat nyt aktiivisesti erityisesti ilta- ja aamuhämärien aikaan, jonka voi huomioida myös peurakolareiden tapahtuma-ajoista. Poliisi kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta varsinkin, jos olet liikkeellä hämärän aikaan. Hirvivaarasta varoittavat liikennemerkit kannattaa ottaa tosissaan, tien reuna-alueita on syytä tarkkailla sekä hiljentää vauhtia.

Hirvi juoksi auton eteen Viitostiellä Ristijärven Jokikylässä sunnuntai-iltana kello kahdeksan aikaan. Hirveen törmännyttä uutta pakettiautoa ajoi vuonna -94 syntynyt mies. Kolarissa auto vaurioitui hieman, kuljettaja ja hirvi selvisivät säikähdyksellä.

Lieksassa kantatie 73:lla Marjovaaran kohdalla tapahtui henkilöauton ja hirvieläimen välinen liikenneonnettomuus eilen illalla puoli yhdentoista aikoihin. Nurmeslainen 47-vuotias nainen ajoi kohti pohjoista, kun tien vasemmalta puolelta tuli hirvi tielle, johon autoilija törmäsi.

Joensuussa Ilomantsintiellä Jukajoentien ja Kypäräntien risteyksen välisellä alueella tapahtui pakettiauton ja hirvieläimen välinen liikenneonnettomuus sunnuntai-iltapäivällä puoli kuuden aikoihin. Ilomantsilainen 37-vuotias mies ajoi pakettiautolla Joensuun suuntaan, kun isokokoinen hirvi juoksi yllättäen suoraan auton kuljettajan puoleiseen kylkeen. Hirvi lensi auton yli ja juoksi pohjoispuolelle. Onnettomuudessa vältyttiin vakavilta henkilövahingoilta.

Kontiolahdella Ilomantsintiellä Tervasuontienristeyksen kohdilla tapahtui henkilöauton ja hirvieläimen välinen liikenneonnettomuus sunnuntai-illalla puoli kahdeksan aikoihin. Joensuulainen 58-vuotias nainen ajaessaan Joensuun suuntaan törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla hieman ennen Tervasuontien risteystä tien vasemmalta puolelta tielle tulleeseen hirveen. Onnettomuudessa vältyttiin vakavilta henkilövahingoilta.

Maanantaipäivä on alkanut erikoisten eläintehtävien hoitamisella myös Hämeessä. Lahden Nastolasta tuli aamupäivällä ilmoitus, että kylänraitilla juoksentelee useampi hevonen, yksi täysikasvuinen ja kaksi lopulta poniksi tunnistettua. Poliisipartio sai selvitettyä kotitilan osoitteen ja sivullinen henkilö sai otettua kaksi karkulaisista kiinni. Kolmas löntysteli omia aikojaan pihapiirinsä, joten kaikki kolme palautuivat kotitilalleen.

Riihimäellä keskustan alueella kanahaukka puolestaan yritti saada saalikseen pulun, mutta epäonnekseen haukka törmäsi liikkeen ikkunaan. Poliisipartio otti pökertyneen linnun suojiinsa ja se toimitettiin hoitoon, jossa se alkoikin tointua.

Kommentoi Facebookissa