Oletko harkinnut lainojen yhdistämistä?

Kuva Pixabay

Henkilöt, joilla on useampia pieniä lainoja, luottokorttivelkaa sekä osamaksuja, hyötyvät todennäköisemmin lainojen yhdistämisestä.

Useamman pikavipin maksaminen, luottokorttivelan minimilyhennyksen maksu kuukausittain tai suuremman osamaksun lyhentäminen pidemmällä aikavälillä kerryttää yllättävän paljon ylimääräistä maksettavaa. Pelkästään laskutuspalkkiot ja muut pieneltä tuntuvat lisäkulut tuovat lyhennyksiin satojen eurojen kulut vuodessa. Näistä eroon pääseminen voisi tuoda sinulle huomattavaa säästöä ja pystyisit maksamaan lainan pois nopeammin.

Yhdistämällä lainat taloudenhallintasi selkeytyy

Yhdistämällä lainat voi säästöä saada lainojen lisäkuluista koituvien maksujen verran, eli useamman satasen. Lyhentämällä vain yhtä lainaa saa karsittua ylimääräiset laskutus – ja tilinhoitomaksut kokonaan pois ja samalla oma taloudenhallinta selkeytyy. Yhden lainan kuluja ja korkomaksuja on huomattavasti helpompi hallita kuin monen erillisen lainan.

Usein henkilöt, joilla on monta pientä lainaa, osamaksusopimuksia sekä luottokorttivelkaa, hyötyvät eniten yhdistelylainasta. Yhdistelylainaa voi hakea nykyisten lainojen tilalle, jolloin kaikki olemassa olevat lainat lasketaan yhteen ja näihin haetaan yhtenäisempää kokonaisuutta pankeilta tai rahoitusyhtiöltä.

Yhdistelylaina helposti verkosta

Lainojen yhdistämistä harkitsevan kannattaa hyödyntää pankkien ja rahoituslaitosten välinen kilpailu uusista asiakkaistaan. Lainojen yhdistämiseen löytyy verkosta lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen soveltuva Leijonalaina.fi-palvelu, jossa lainanhakijan lähettämä lainahakemus kilpailutetaan jopa 30 lainantarjoajan kesken.

Hakijan saamat lainatarjoukset ovat maksuttomia ja henkilökohtaisesti räätälöityjä. Yhdistelylainaa hakeva asiakas saa rauhassa tutustua saamiinsa lainatarjouksiin ja tehdä laskelmia uuden lainan ottamisesta.

Uuden lainan sekä nykyisten lainojen kohdalla kannattaa muun muassa vertailla lainan todellista vuosikorkoa, laina-aikaa sekä lainatarjouksen lainasummaa. Vertailemalla eri pankkien antamia lainatarjouksia pystyy säästämään jatkossa korkomenoissa sekä lainan tilinhoitomaksuissa huomattavan summan.

Kilpailuta laina verkossa, niin huomaat että se on huomattavasti nopeampaa ja helpompaa, kuin että varaisit aikaa pankkikonttoriin päivien päähän. Hakemalla yhdistelylainaa netistä maksuttomalla hakemuksella pääset jo saman päivän aikana vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia. Lainatarjousten vertaileminen ei myöskään edellytä lainasopimuksen hyväksymistä. Esitettyihin lainatarjouksiin tutustuminen on näin ollen riskitöntä.

Lainatarjouksia vertailemalla varmistat, ettet maksa liikaa kuluja lainoistasi

Hyvin monet maksavat lainojaan ja osamaksusopimuksiaan kuukaudesta toiseen miettimättä sen tarkemmin, mitä maksaa ja minkä verran?

Kilpailuttamalla ja yhdistämällä olemassa olevat lainat, voi lainojen ja osamaksujen kulurakenteisiin saada selkeää säästöä. Ellei tarkempaa kilpailuttamista tee eikä lainoja vertaa uusiin lainatarjouksiin, ei voi saada selville, minkä verran säästöä tulisi yhdistämällä lainat.

Pankkien lainatarjouksia vertailemalla saat kokonaiskuvan siitä, onko nykyisten lainojen korko kohdillaan vai voisitko saada lainaa edullisemmin toisesta pankista. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset jo tänään vertailtavaksesi.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa