Päiväkotien henkilökuntaa marssii ulos – uusi varhaiskasvatuslaki mielenosoituksen kohteena

Kello 12 alkaen päiväkotien, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon ja leikkipuistojen toimintaa joudutaan keskittämään ja supistamaan.

Kello 12 alkaen päiväkotien, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon ja leikkipuistojen toimintaa joudutaan keskittämään ja supistamaan. (Kuva Fotolia)

Yli sata päiväkotia Uudellamaalla joutuu supistamaan toimintaansa tai sulkemaan ovensa.

VARHAISKASVATUS JHL, Jyty, Tehy, Super ja Talentia järjestävät tänään Uudellamaalla poliittisen mielenilmauksen, jolla vastustetaan valmisteilla olevaa varhaiskasvatuslakia.

Kello 12 alkaen päiväkotien, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon ja leikkipuistojen toimintaa joudutaan keskittämään ja supistamaan. Arvioiden mukaan mielenilmaus vaikuttaa pääkaupunkiseudulla yli sataan päiväkotiin, joista moni sulkee ovensa.

Myös Uudenmaan pienemmissä kunnissa mielenilmaus sulkee päiväkoteja. Mielenilmaus koskee sekä yksityisen että julkisen sektorin työpaikkoja.

Klo 13 varhaiskasvatuksen henkilökuntaa tukijoukkoineen osallistuu mielenosoitukseen eduskuntatalon edessä. Ulosmarssi päättyy klo 18. Uusi varhaiskasvatuslaki tulisi voimaan elokuussa, mutta henkilöstöä koskevat muutokset kokonaisuudessaan vasta vuonna 2030.

Uudessa laissa muun muassa esitetään, että jatkossa kahden kolmesta päiväkodissa työskentelevistä tulisi olla valmistunut yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta, kun nyt vaatimus on joka kolmas. Erilaiset koulutustaustat omaaville tulisi myös uudet nimikkeet.

Opettajien ammattijärjestö OAJ kannattaa uutta lakia, ulosmarssissa eivät ole mukana myöskään Lastentarhanopettajaliitto LTOL:n jäsenet.

Kommentoi Facebookissa