Parikymppinen mies vainosi entistä tyttöystäväänsä – mies pahoinpiteli myös tytön äidin

Nuori mies tuomittiin muun muassa entisen tyttöystävänsä pahoinpitelyistä, laittomista uhkauksista, vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Parisuhdeväkivallasta koitui työttömälle miehelle maksettavaksi yli 12 000 euron lasku.

TUOMIO Harvinaisen rankasta parisuhdeväkivallasta on annettu tuomio Tampereella. Juuri 20 vuotta täyttänyt mies tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen. Lisäksi maksettavaksi tuli suolaiset korvaukset.

Päivän Lehden aiemmassa jutussa kerrottiin, että haastehakemuksessa oli 13 syytekohtaa. Sen jälkeen asiaan yhdistettiin muita juttuja, ja lopulta syytekohtia oli 16. Kaksi syytettä hylättiin. Nuori mies tuomittiin muun muassa entisen tyttöystävänsä pahoinpitelyistä, laittomista uhkauksista, vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Mies oli tehnyt lisäksi vahinkoa. Hän repi tyttöystävän asunnon ovesta postiluukun irti ja rikkoi tytön auton sivupeilin. Todistajana kuultu henkilö kertoi, että miehen tapana on rikkoa autojen sivupeilejä. Se on monelle auton omistajalle tuttu riesa.

Mies pahoinpiteli myös tytön äidin, jonka hän kohtasi tytön asunnon porraskäytävässä. Äiti yritti puolustautua turvasumutteella. Mies otti sumuttimen haltuunsa ja sumutti sillä äitiä. Mies anasti äidin pankkikortin ja se teko toi syytteen ryöstöstä. Oikeus kuitenkin tuomitsi miehen varkaudesta.

Toukokuussa 20 vuotta täyttänyt mies tuotiin vangittuna oikeuteen. Istunnon päätteeksi hänet päästettiin vapaalle jalalle odottamaan tuomiota. Mies tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi.

Työttömälle miehelle tuli jonkin verran maksamista. Hänet tuomittiin maksamaan tytölle korvausta kärsimyksestä sekä oikeudenkäyntikuluja 6 275 euroa. Tytön äidille mies määrättiin maksamaan korvauksia 5 988 euroa, eli yhteensä maksettavaa tuli 12 263 euroa. Miehen omat oikeudenkäyntikulut, 4 384 euroa, jäävät valtion vahingoksi.

Lue myös: Parikymppinen mies vainosi ja pahoinpiteli ex-tyttöystäväänsä – syyttäjä vaatii vankeutta

Kommentoi Facebookissa