Parjattu HJK pelastui totaaliselta häpeältä – ”Osoitettiin isoa luonnetta”

HJK:lla on yhä mahdollisuuksia mestaruuteen (Kuva AOP)

HJK:lla on yhä mahdollisuuksia mestaruuteen (Kuva AOP)

Suomen rahakkain joukkue HJK voitti Espoossa ja todennäköisesti pelastui ylempään loppusarjaan.

JALKAPALLO HJK päihitti Veikkausliigassa lauantaina Espoossa FC Hongan 1-0. Voitto oli HJK:lle elintärkeä. Todennäköisesti HJK varmisti paikkansa ylempään loppusarjaan, jossa taistellaan mestaruudesta.

Daniel O’Shaughnessyn 62. minuutilla puskeman johtomaalin jälkeen Honka ei kyennyt enää vastaamaan haasteeseen. HJK puolusti johtoasemaansa helposti loppuun saakka.

– Maaliin asti oltiin vielä mukana pelissä. Tänään olisi ollut meille tärkeää tehdä se eka maali, koska olisi saatu se henkinen lukko Klubilla vielä isommaksi, mutta siihen ei pystytty. Klubin maalin jälkeen ei loppuun asti enää pystytty haastamaan. Panokset jäivät piippuun, harmitteli Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

O’Shaughnessy pääsi puskemaan voittomaalin yllättävänkin helposti. Tilaa hän sai tilanteessa todella paljon.

– Sinne tuli tosi hyvä pallo ja ihmettelin, miten sinne tuli niin paljon vapaata. Juoksin tyhjään tilaan ja pallo tuli siihen. Pääsin vapaasti puskemaan, mies kommentoi maaliaan.

O’Shaughnessylla on Hongasta junioritaustaa, mutta hän muistutti edustaneensa juniorivuosinaan HJK:takin.

– Pelasin täällä, niin kyllä näkisin, että olen enemmän klubilainen tällä hetkellä. Onhan mulla Klubi-taustaakin nuoruudesta. Mutta olihan se hienoa tehdä täällä Tapiolassa maali, hän totesi.

HJK:n kausi on ollut tuskaisa. Eurooppa-liigan karsinnassa tuli tappio Riga FC:lle ja viime sunnuntaina KPV otti HJK:sta yllätysvoiton. Mestaruusjuna uhkaa karata.

– Kyllä se kritiikki oli ihan osuvaa. Kyllä meidän pelaajien on katsottava kanssa peiliin. Me tiedetään, että pystytään kyllä parempaan ja hoitamaan kausi kunnolla loppuun, totesi O’Shaughnessy tilanteesta.

Honka-ottelussa HJK kykeni pelaamaan johtoasemassa fiksusti. Tällä kerralla johtoa ei menetetty.

– Tonin (valmentaja Koskela) aikana on puhuttu oikeastaan koko ajan, miten pitää pelata johtoasemassa. Miten tapetaan se peli, miten pidetään palloa, miten pelataan fiksusti, O’Shaughnessy sanoi.

HJK:lla on pelaamatta vielä kuusi ottelua. Mestaruuteen joukkueella on yhä mahdollisuuksia.

– Paljon ollaan puhuttu, että tavallaan alkaa meille kolmas kausi tässä. Eka kausi oli Banan (Mika Lehkosuo) johdolla ja valmentajavaihdoksen jälkeen toinen kausi oli europeleihin. Europelien jälkeen tämä on uusi alku meille. Nyt hoidetaan sarja kunnolla loppuun ja päästään pelaamaan vielä mestaruudesta, O’Shaughnessy päätti.

HJK oli Kokkolan tappionsa jälkeen ollut armottoman kritiikin kohteena. Espoon pelin jälkeen Koskela kiitteli pelaajiensa asennetta.

– Ilme, jolla pelattiin tänään, niin vaikean viikon jälkeen osoitettiin isoa luonnetta, kun haettiin vieraskentältä kolme pinnaa. Olen todella ylpeä pelaajista, että kasattiin itsemme ja tehtiin tämmöinen esitys, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK nousi sarjataulukossa neljänneksi. Honka on viidentenä kaksi pistettä HJK:ta perässä. Honka nähdään ylemmässä loppusarjassa, ellei joukkue sitten päätöskierroksella häviä yllättäen KPV:lle.

Lauantain toisessa ottelussa Kuopiossa nähtiin pieksäjäiset. Kuopion Palloseura voitti sarjajumbo Vaasan Palloseuran peräti 5-0.

Voitollaan KuPS nousi sarjataulukon kärkeen tasapisteisiin toiseksi pudonneen FC Ilveksen kanssa. Surkeasti pelannut VPS, joka otti kauden avausvoittonsa vasta edellisellä kierroksella, voi miettiä syvästi, mikä tällä kaudella on mennyt pieleen.

Teksti: Otto Palojärvi, Espoo

LUE MYÖS: Ilves jälleen kärjessä ja HIFK selkä seinää vasten – ”Jos me kaksi tehdään, pitäisi voittaa”

Kommentoi Facebookissa