Pikkuleijonille komea voitto MM-avauksessa – huonojakin uutisia tuli

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa MM-turnausta Texasissa

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa MM-turnausta Texasissa. (Kuva Pasi Mennander / Jääkiekkoliitto)

Pikkuleijonat nousi MM-kisoissa Venäjää vastaan 1-3 -tappioasemasta kolmannen erän lopussa tasoihin ja voitti ottelun rankkarikilpailun jälkeen 4-3.

JÄÄKIEKKO Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue aloitti voitokkaasti ikäluokan MM-kisoissa Yhdysvalloissa Texasissa. Suomi kukisti Venäjän 4-3 voittomaalikilpailun päätteeksi.

Venäjä hallitsi ottelua ja oli vielä kolmannen erän loppuhetkillä johdossa maalein 3-1. Ville Koivunen (1+1) kavensi ajassa 57.25, ja Samu Tuomaala teki 3-3-tasoituksen runsas minuutti myöhemmin.

Voittomaalikilpailussa Suomelta onnistuivat Verner Miettinen ja Koivunen. Venäjä ei saanut yhtään kiekkoa Suomen maaliin.

Voitto oli Pikkuleijonilta komea, mutta jobinpostiakin tuli. Oliver Kapanen loukkaantui kolmannessa erässä, ja hänet vietiin paareilla kentältä.

Vaikka tilanne näytti hurjalta, pelaajan tila on verrattain hyvä. Siitä kertoi Suomen valmentaja Petri Karjalainen.

– Lääkärimme sanoi, että kaikki on ok. Niska- ja päänsärkyä on, mutta ei suurempaa riskiä. Vaikka tällainen tapahtui, joukkue pääsi takaisin peliin mukaan. Homma jatkuu, Karjalainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Merkittävän jääkiekkosuvun edustaja Oliver Kapanen on ex-maalivahti Kimmo Kapasen poika. Oliver Kapasen isoisä on Hannu Kapanen, setä Sami Kapanen ja serkku Kasperi Kapanen.

MM-kisoissa Yhdysvalloissa Suomi pelaa alkulohko-ottelut vielä, Tshekkiä, Saksaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Suomi kohtaa seuraavaksi Tshekin heti keskiviikkona.

Varhain keskiviikkona Suomen aikaa jymytuloksesta vastasi Kanada, joka nuiji Ruotsin peräti 12-1. Ruotsi oli avausottelussaan voittanut Valko-Venäjän 5-1. Lohkossa pelaavat myös Sveitsi ja Latvia.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Jääkiekon naisten MM-kisat peruttiin jälleen – uusi ajankohta kesällä?

Kommentoi Facebookissa