Pizzeriaan heitettiin polttopullo – poliisi vahvistaa ottaneensa kaksi epäiltyä miestä kiinni

Kuvan kaltainen polttopullo heitettiin espoolaisen pizzerian ikkunasta sisään, kun ravintolassa oli asiakkaita.

Kuvan kaltainen polttopullo heitettiin espoolaisen pizzerian ikkunasta sisään, kun ravintolassa oli asiakkaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Myös viereisen ravintolan eteisestä Espoossa löytyi palanut polttopullo.

RIKOS Pizzeria tuhoutui tulipalossa täysin Espoossa Kyyhkysmäentiellä sunnuntaina illalla. Tapahtuman tekijöiksi epäillään kahta miestä, joista toinen olisi heittänyt polttopullon pizzerian ikkunaan, jonka jälkeen tuli oli lähtenyt palamaan räjähdysmäisesti. Myös viereisen ravintolan eteisestä oli löytynyt palanut polttopullo, mutta tulipalo ei ollut lähtenyt leviämään.

Pelastuslaitos oli saanut sunnuntaina hieman ennen iltakahdeksaa hälytyksen Espooseen, sillä nelikerroksisen asuinrakennuksen alimmassa kerroksessa sijaitseva pizzeria oli ilmiliekeissä. Helsingin Sanomat tavoitti ravintolan omistajan Mohammed Mobinin, jonka mukaan kaksi aiemmin ravintolassa käynyttä miestä heittivät pizzeriaan polttopullon.

– Viidessä minuutissa kaikki oli liekeissä. Palo oli niin kova, että tuntui kuin koko talo räjähtäisi pian, paikalla ollut Mobin kommentoi HS:lle.

Palossa tuhoutuneessa pizzeriassa oli palon syttymishetkellä henkilökunnan lisäksi useampia asiakkaita, mutta poliisin tietojen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin. Poliisi otti rikoksesta epäillyt henkilöt kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä ja toimitti heidät Espoon pääpoliisiasemalle.

Tapausta tutkitaan alustavasti törkeänä tuhotyönä ja poliisi uumoilee motiivin selviävän tutkinnan edetessä.

Espoossa on kesäkuun aikana sattunut useita tulipaloja. Kesäkuun puolivälissä paloi Ruusutorpan koulu. Poliisi on tavoittanut koulun palon sytyttäneet henkilöt ja he ovat myöntäneet teon. Koska tekijät ovat alle 15-vuotiaita, asia ei etene syyteharkintaan.

Ennen juhannusta hätäkeskukseen tuli perjantaina aamuseitsemältä ilmoituksia, joiden mukaan Espoon Matinkylässä osoitteissa Vilpunkatu 2 sekä Elsankuja 1 pysäköintipaikoilla oli palavia autoja. Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisin partioita.

Palot saatiin sammutettua ja yhteensä ainakin viisi autoa kärsi palovaurioita. Alustavien tutkimusten perusteella paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi. Tapahtumia tutkitaan vahingontekorikoksina.

Kommentoi Facebookissa