Playoffs-pelit alkoivat superyllätyksellä – Ilves hiljensi Tapparan naureskelun

Tapparan maalitykki Veli-Matti Savinaisen tehot menivät jäähyaitiossa ja Ilveksen Jerry D´Amigolle huutamisessa.

Tapparan maalitykki Veli-Matti Savinaisen tehot menivät jäähyaitiossa ja Ilveksen Jerry D´Amigolle huutamisessa. (Kuva AOP)

Turussa Roope Hintz teki avausmaalin molempien joukkueiden verkkoon.

JÄÄKIEKKO Tampereella on noussut todellinen kiekkohuuma, kun rakkaat paikallisvastustajat Tappara ja Ilves kohtasivat monen vuoden jälkeen jääkiekkoliigan playoffs-otteluissa. Hakametsän jäähalli oli loppuunmyyty, ja aluksi näytti että edellisen kauden mestari ja runkosarjan voittaja Tappara menee väkisin menojaan.

Ottelun puolivälissä tilanne oli jo 3–1, kun Martin Röymark siirsi kirvesrinnat kahden maalin karkumatkalle. Tapparalle oli kuitenkin tulossa siirretty rangaistus, kun vaihtoon kiirehtinyt Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen törmäsi oman joukkueen Markku Flinckiin aition edessä.

Vaihdossa olleet Tappara-pelaajat remahtivat nauramaan, mutta hymy hyytyi kun Matias Sointu kavensi lukemiksi 3–2. Seuraavaksi nauru ei enää maittanut Tapparan maalitykki Veli-Matti Savinaiselle, joka rusikoi itselleen korkealla mailalla 2+2 minuutin rangaistuksen. Ilves kavensi ja meni johtoon, toisen erän lopussa Savinaisen toisen rangaistuksen aikana Teemu Rautiainen kasvatti lukemiksi 3–5.

Kun päätöserässä Aleksi Mustonen sinetöi tyhjään maaliin Ilves-voiton lukemin 3–6, ovat asetelmat muuttuneet, mutta neljä kertaa mestarijoukkueen voittaminen olisi edelleen suuri yllätys.

Turussa runkosarjan kakkonen TPS isännöi Helsingin IFK:ta. Maalinteko aloitettiin toisessa erässä, jossa ensin HIFK:n Roope Hintz teki Tomi Kallion nimiin merkityn oman maalin, ja seitsemän minuuttia myöhemmin vastustajan päähän myös tasoitusmaalin kuittauksena.

Kolmannessa erässä Teemu Väyrynen kasvatti turkulaisjohtoa alivoimalla ja Erik Thorell niittasi loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin, kun HIFK:n punapaitojen kanadalaiset keskittyivät loppuminuuttien rähinöinnillä jo psyykkaamaan vastustajiaan seuraava peli mielessään.

Keskiviikkona aloittavat puolestaan otteluparit KalPa ja Pelicans sekä JYP ja HPK. Pohjoisen kiekkorintamalta kuului myös kärppäuutisia, kun pettyneet oululaiset erottivat päävalmentaja Kai Suikkasen. Apuvalmentajana toiminut Mikko Manner nimitettiin Kärppien uudeksi päävalmentajaksi.

Kommentoi Facebookissa