Pohjoisessa hurjasteltiin jopa 215 km/h – kaksi poikkeusluvalla ajokortin saanutta nuorta ajokieltoon

Poliisi muistuttaa, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus on erityisen vaarallinen yhdistelmä.

Poliisi muistuttaa, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus on erityisen vaarallinen yhdistelmä. (Kuva Fotolia)

Nuoren kuljettajan kyydissä on tyypillisesti muitakin nuoria, joille aiheutuu vaaraa.

LIIKENNETURVALLISUUS Oulun poliisin liikenneyksikkö mittasi sunnuntaina klo 18.25 Limingassa Pohjantiellä Tupoksen ja Haaransillan välillä vastaantulevalle henkilöautolle nopeuden 215 km/h. Tieosuudella on nopeusrajoitus 100 km/h.

Auto tavoitettiin Limingassa Kurkitien kohdalta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta laadittiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Kaksi poikkeusluvalla ajokortin saanutta nuorta määrättiin puolestaan Rovaniemellä viikonloppuna ajokieltoon törkeiden ylinopeuksien takia. Perjantai-iltana liikennettä Saarenkylässä valvonut partio havaitsi henkilöauton ajavan valtatietä valotta ja huomattavaa ylinopeutta.

Partio kääntyi auton perään ja se tavoitettiin lyhyen matkan päästä pysähtyneenä. Kuljettajaksi ilmoittautunut alaikäinen, poikkeusluvalla ajokortin saanut nuorukainen määrättiin ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Ounasrinteellä partio pysäytti taajamassa selkeää ylinopeutta vastaan ajaneen henkilöauton, jonka kuljettaja osoittautui niin ikään alaikäiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen nuorena henkilönä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Poikkeusluvalla myönnetty ajokortti jäi poliisin haltuun.

Poliisi muistuttaa jälleen, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus on erityisen vaarallinen yhdistelmä. Tyypillisesti kyydissä on muitakin nuoria ja kaahaaminen aiheuttaa vaaraa paitsi muille tienkäyttäjille myös kyydissä oleville. Liikenteessä hölmöilyllä voi pahimmillaan olla kohtalokkaat ja koko loppuelämään vaikuttavat seuraukset.

Lue myös: Poliisi pysäytti henkilöauton, jota kuljetti 14-vuotias lapsi – kyydissä huoltaja sekä alaikäinen henkilö

Kommentoi Facebookissa