Poliisi hävitti viikonloppuna yli 1000 litraa alkoholia – lastensuojeluilmoituksia tehtiin 414 kappaletta

Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17-vuotiaita.

Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17-vuotiaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Koulujen päättymisviikonloppuna sekä hävitetyn alkoholin että lastensuojeluilmoitusten määrät ovat vähentyneet.

PÄIHDEVALVONTA Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen päättymisviikonloppuna 1.–3.6.2018.

Viikonlopun valvonnan aikana poliisin hävitti noin 1 060 litraa alkoholijuomia, josta noin 950 litraa oli olutta, lonkeroa tai siideriä ja loput viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. Viime vuonna alkoholia hävitettiin yli 1 320 litraa.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä 173 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta, sakkovaatimusta tai rikesakkomääräystä. Lisäksi poliisi teki 414 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille. Huumausaineen käyttörikoksia paljastui 55 kappaletta.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo, että rikoksiin syyllistyneiden lasten ja nuorten lukumäärä oli tänä vuonna noin 300, mikä on samaa luokkaa kuin viime vuonna. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17-vuotiaita, mutta joukossa oli myös 49 alle 15-vuotiasta.

– Tuloksia vertailtaessa näyttää siltä, että viime vuosina tapahtunut lastensuojeluilmoitusten lukumäärän lasku näyttää jatkuvan. Vuosina 2010–2013 lukumäärät olivat selkeästi yli 1 000 tapauksen luokkaa, mutta nyt ne ovat pudonneet kahden viime vuoden valvonnoissa 400 tapaukseen, Järvenpää kertoo.

Lue myös: Uusi nuorisoryhmä ja ”oma poliisi” tutkivat alaikäisten rikokset – ”Nuorin rikoksesta epäilty on kahdeksanvuotias”

Kommentoi Facebookissa