Poliisi kaipaa vihjeitä – ketkä varastivat ja polttivat Suomen lippuja itsenäisyyspäivänä?

Poliisi epäilee, että ainakin osa lipuista on anastettu itsenäisyyspäivänä usean eri taloyhtiön lipputangoista.

Poliisi epäilee, että ainakin osa lipuista on anastettu itsenäisyyspäivänä usean eri taloyhtiön lipputangoista. (Kuva Fotolia

Suomen lippuja anastettiin Lauttasaaresta ja verkossa julkaistiin video lippuroviosta.

RIKOS Verkossa julkaistun videon perusteella on syytä epäillä, että toistaiseksi tuntemattomat henkilöt polttivat Helsingissä lukuisia Suomen lippuja roviolla 6. joulukuuta 2017, kun Suomi vietti itsenäisyyden satavuotisjuhlia.

Suomen lipun julkinen turmeleminen on rangaistava teko, ja Helsingin poliisi on käynnistänyt asiasta esitutkinnan. Rikosnimike on Suomen lipun häpäiseminen, ja siitä voidaan tuomita sakkorangaistus.

– Poliisi epäilee, että ainakin osa lipuista on anastettu itsenäisyyspäivänä usean eri taloyhtiön lipputangoista Lauttasaaressa. Olemme saaneet yhden vihjeen asiaan liittyen, ja selvitämme nyt, onko sillä yhteyttä tapaukseen, kertoo rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisilla ei tässä vaiheessa tutkintaa ole muuta tiedotettavaa asiaan liittyen, mutta pyytää ilmoittamaan mahdollisista tapaukseen liittyvistä vihjeistä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Vain pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt Suomen lippujen anastamisesta rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen voi tehdä esimerkiksi sähköisesti osoitteessa www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.

Kommentoi Facebookissa