Poliisi kertoo taksisurmasta lisätietoa – aiemmin taksinkuljettajana toiminut 24-vuotias mies vangittiin

Käräjäoikeus määräsi, että syyte on nostettava vuoden loppuun mennessä. (Kuvituskuva Fotolia)

Taksisurman uhri 20-vuotias nainen oli työvuorossa, mutta taksamittari ei ollut päällä.

TAKSIMURHA Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 24-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä Asikkalassa tapahtuneesta murhasta tiistaina 23.8.2022. Poliisi sai lauantaiaamuna 20.8.2022 puoli kuuden aikaan hätäkeskukselta henkeen ja terveyteen liittyvän tehtävän.

Tapahtumapaikalla selvisi tehtävän liittyvän henkirikokseen, jota poliisi alkoi esitutkinnassa selvittää. Esitutkinnassa on selvinnyt työvuorossa taksinkuljettajana toimineen 20-vuotiaan naisen ottaneen Lahden keskustasta kyytiinsä 24-vuotiaan aikaisemmin taksinkuljettajana toimineen vääksyläismiehen. Tämän hetken tietojen mukaan keskustasta matka on jatkunut Asikkalaan, mutta taksamittari ei ollut päällä.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä muun muassa kuulustelemalla uhrin ja rikoksesta epäillyn kanssa yhteydessä olleita henkilöitä sekä jatkamalla eri paikkoihin kohdistuvia etsintöjä ja analysoimalla rikosteknisen tutkinnan näytteitä.

Poliisi sanoo, että se ei voi tässä vaiheessa tutkintaa vaarantamatta kertoa tapahtumasta tarkemmin. Käräjäoikeus määräsi syytteen nostamisen määräajaksi 29.12.2022.

Lue myös: Taksisurma herättää hämmennystä – poliisi vaitonainen tapahtumasta

Kommentoi Facebookissa