Poliisi mittasi pääsiäisliikenteessä rajuja ylinopeuksia – hurjin tutkalukema jopa yli 180 km/h

Ylinopeuksia mitattiin erityisesti ohituskaistoilla, kun autoilijat olivat ohittamassa pääsiäisen menoliikenteen autojonoa.

Ylinopeuksia mitattiin erityisesti ohituskaistoilla, kun autoilijat olivat ohittamassa pääsiäisen menoliikenteen autojonoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Noin 20-vuotiaan miehen kuljettamalle henkilöautolle kirjattiin ennätyslukemat.

YLINOPEUDET Torstaina iltapäivällä Heinolan Pääsinniemessä valtatiellä 4 poliisi mittasi tutkalla noin 40-vuotiaan miehen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 155 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Ylinopeus mitattiin ohituskaistaosuudella ja autoilija oli ohittamassa pääsiäisen menoliikenteen autojonoa. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Noin tuntia myöhemmin samassa paikassa mitattiin noin 55-vuotiaan naisen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 154 km/h. Nainen oli myös ohittamassa menoliikenteen autojonoa. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun. Myös naista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Raumalla henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Rauman Tiilivuoressa valtatie 8:lla torstaina klo 17.35. Kuljettaja oli Rauman suuntaan olevilla ohituskaistoilla ohittanut useita ajoneuvoja 100 km/h rajoitusalueella käyttäen nopeutta 178 kilometriä tunnissa. Kyydissä oli kolme matkustajaa ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Hämeenlinnassa torstai-iltana valtatiellä 3 poliisi mittasi noin 40-vuotiaan miehen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 179 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kyydissä oli yksi matkustaja ja miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Samalla tiellä tuntia myöhemmin noin 20-vuotiaan miehen kuljettamalle henkilöautolle poliisi mittasi tutkalla nopeudeksi 181 km/h, rajoituksen ollessa 100 km/h. Kyydissä oli kolme matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Auto oli matkalla kohti etelää, johon suuntaan liikenne oli vähäisempää. Tätäkin kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kommentoi Facebookissa