Poliisi toivoo edelleen malttia kouluvuoden päätöksen juhlintaan – kokoontumisiin voidaan puuttua

Poliisi kannustaa juhlimaan vältellen lähikontakteja ja suuria kokoontumisia, samoin kuin päihteitä.

Poliisi kannustaa juhlimaan vältellen lähikontakteja ja suuria kokoontumisia, samoin kuin päihteitä. (Kuva Fotolia)

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta normaaliin tapaan.

KOKOONTUMISRAJOITUKSET Poikkeuksellisen kouluvuoden jälkeen kesä tulee ja koulut päättyvät. Koulujen päätösviikonloppuna 4.–6.6. 2021 poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä.

Valvonnassa poliisi puuttuu myös yleisten paikkojen häiriöihin. Poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon.

– Toivomme hartaasti, että viranomaisten määräämiä alueellisia kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa. Pitkään jatkunut pandemia ja monin paikoin myös viikkoja kestänyt etäkoulu ovat varmasti rasittaneet monia. Pandemia ei kuitenkaan ole vielä ohitse.  On syytä edelleen olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Järvenpään mukaan poliisi kannustaakin juhlimaan koulujen loppua tänäkin vuonna lähikontakteja ja suuria kokoontumisia, samoin kuin päihteitä vältellen pienessä piirissä.

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta normaaliin tapaan. Kokoontumisiin voidaan puuttua, jos niistä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

– Poliisin ensisijainen toimintalinja on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä turvata ihmisten perusoikeuksia antamalla ohjeita, neuvoja ja kehotuksia, Järvenpää muistuttaa.

Poliisi kannustaa, että vanhemmat ottaisivat päättäjäisillan juhlinnan riskit lastensa kanssa puheeksi hyvissä ajoin.

– Kun pelisäännöt on selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja poikkeusolojen rajoitukset on otettu huomioon, tartunta- ja onnettomuusriskitkin ovat pienemmät, Ari Järvenpää sanoo.

Lue myös: Nuorten hankkimassa alkoholissa on ollut tuntematonta kemikaalia – nauttijan käytös muuttuu arvaamattomaksi

Kommentoi Facebookissa