Poliisi tyrmää huhut kahden miehen palovammoista – vaatteet syttyivät tupakanpoltosta

Eri medioissa on poliisin mukaan – syystä tai toisesta – esitetty arveluja ulkopuolisista tekijöistä tai palavista nesteistä.

Eri medioissa on poliisin mukaan – syystä tai toisesta – esitetty arveluja ulkopuolisista tekijöistä tai palavista nesteistä. (Kuvituskuva Fotolia)

Ruoveden venesatamaan oli kokoontunut paikkakuntalaisia illan viettoon.

ONNETTOMUUS Sisä-Suomen poliisi on päättänyt esiselvityksen Ruoveden venerannassa kahden miehen palovammoihin johtaneiden tapahtumien osalta lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä. Esitutkintaa ei aloiteta.

Esiselvityksessä on saatu luotettavasti selvitettyä tapahtumien kulku alusta loppuun. Selvityksessä on tullut ilmi syttynyt materiaali, kuinka se on miesten haltuun päätynyt sekä sammutukseen liittyvät ja sen jälkeiset lausumat ja tapahtumat. Eri medioissa on poliisin mukaan edelleen tänään – syystä tai toisesta – esitetty arveluja ulkopuolisista tekijöistä tai palavista nesteistä.

Poliisi toteaa yksiselitteisesti, että mitään palavaa nestettä tai muuta kemiallista ainetta ei liity tapahtumaan. Ulkopuolisia henkilöitä ei liity palon syttymiseen, kysymys on miesten itsensä aiheuttamasta onnettomuudesta. Alkoholilla on ollut oma osuutensa tapahtumien kehittymisessä näin vaaralliseksi.

Ruoveden venesatamaan oli kokoontunut paikkakuntalaisia illan viettoon. Illan aikana yhden vuonna 1990 syntyneen mieshenkilön vaatteet olivat syttyneet tuleen tupakoinnin yhteydessä. Mies sai hoitoa vaativia palovammoja jalkoihin, käsiin sekä kasvoihin. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Vuonna 1995 syntynyt miehen ystävä oli toiminut ripeästi, kaatanut miehen maahan ja alkanut välittömästi sammuttaa palavia vaatteita. Hän sai siinä yhteydessä palovammoja käsiinsä ja selkäpuolelle. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Kommentoi Facebookissa