Poliisia paennut 16-vuotias hurjasteli mopollaan punaisia päin – oli vähällä ajaa kahden lapsen päälle

Skkooterit ja mopedit ovat nuorison suosimia kulkuvälineitä, mutta myös niiden on noudatettava liikennesääntöjä. (Kuvituskuva Dreamstime)

Matkustajana ollut tyttö yritti käskeä kuljettajaa pysähtymään ja hyppäsi pois kyydistä.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisi kertoo, kuinka vapun aatonaattona noin kello 20.30 partio päätti pysäyttää Forssassa Yhtiönkadulla mopon tarkastusta varten. Mopon kyydissä oli myös matkustaja.

Mopoilija lähti pakoon havaitessaan poliisiauton. Kuljettaja ajoi punaisia liikennevaloja päin Citymarketin ja Prisman kohdalla, ja samoin Lyseokadun valoissa. Yhtiökadun päästä mopo ajoi niin ikään läpi punaisista liikennevaloista, kääntyen Hämeentielle kohti keskustaa. Näissä valoissa mopoilija oli ajaa kahden lapsen päälle, jotka ehtivät juuri ja juuri suojatien keskikorokkeelle turvaan pois mopon tieltä.

Mopo jatkoi matkaansa Vapaudenkadulle ja ennen Kartanonkatua se kurvasi Vilppaankadulle. Vilppaankatu on yksisuuntainen, mutta mopoilija ajoi katua väärään suuntaan, kääntyen Kartanonkadulle. Mopo jatkoi oikealle kääntyvien kaistaa käyttäen suoraan ja autoja oikealta ohittaen Koskisillalle sekä liikenneympyrästä suoraan Rautatienkadulle.

Rautatienkadulta mopo kääntyi Kuhalankadulle, jossa mopon nopeus vaihteli 70–75 km/h välillä. Kuhalankadun päässä Turuntiellä oli toinen partio vastassa mopoilijaa, mutta kuljettaja jatkoi edelleen matkaansa. Partio ajoi mopon viereen ja yritti viittilöidä sitä pysähtymään. Kyydissä ollut tyttö yritti myös selkeästi käskeä kuljettajaa pysähtymään, mutta mopoilija jatkoi liikenneympyrään ja siitä edelleen suoraan Kauppakadulle ja Yhdyskadulle.

Yhdyskadun ja Yhtiökadun risteyksessä liikennevalot olivat punaisella ja valoissa oli pysähtyneenä ajoneuvo, jonka johdosta mopoilija joutui jarruttamaan. Matkustajana ollut tyttö käytti tilanteen hyväkseen ja hyppäsi pois kyydistä. Mopoilija jatkoi hidastuksen jälkeen matkaansa Finlaysonintielle ja sieltä liikenneympyrästä Helsingintielle, josta mopoilija ajoi pientareen ja kävelytien yli Urheilutalon pihan ja parkkipaikan sekä puiston läpi Siurilankadun ostoskeskukselle. Partio näki mopon kääntyvän Isoniityntielle, jonka jälkeen mopoon kadotettiin näköyhteys.

Mopoilija tavoitettiin hiukan myöhemmin kuitenkin kävelemässä Isoniityntien ja valtatie 2:n välissä. Epäilty mopoilija kiisti ensin aluksi kuljettaneensa mopoa ja väitti hukanneensa moponsa, joka löytyi kuitenkin lähettyviltä piilotettuna tienviereiseen pusikkoon.

Kuljettajana ollutta 16-vuotiasta nuorta miestä epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Lue myös: Mopoilija raivostui jalankulkuväylästä huomauttajalle – löi ja potki miehen sairaalakuntoon

Kommentoi Facebookissa