Poliisille ilmoitettu somessa kuohuttaneista koirien vahingoittamisyrityksistä – nakkeihin kätketty ongenkoukkuja

Poliisi rauhoittelee, että koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Poliisi rauhoittelee, että koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. (Kuva Fotolia)

Länsi-Uudenmaan poliisille on tehty kolme rikosilmoitusta epäillystä eläinsuojelurikoksesta.

ELÄINSUOJELURIKOS Koiranomistajat ovat viime päivinä olleet huolissaan maastosta löytyneistä nakinpalasista, joiden sisältä on löytynyt ongenkoukku. Aihe on herättänyt laajalti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä.

Ilmoittajat ovat epäilleet, että asialla on henkilö, joka ei pidä koirista ja motiivina voisi olla lumesta esiin tulleet koiran jätökset.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on tähän mennessä saanut asiasta kolme rikosilmoitusta, joista kaksi on tapahtunut Kirkkonummella ja yksi Raaseporissa. Poliisi muistuttaa, että kyseessä on eläinsuojelurikos, josta voi saada sakkorangaistuksen tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Poliisin mielestä syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole. Koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Mikäli syöttejä havaitsee, ne on syytä kerätä pois koirien ja lasten ulottuvilta jos mahdollista, koskematta suoraan syöttiin esimerkiksi muovipussin avulla.

Poliisi tutkii asiaa ja toivoo mahdolliseen tekijään liittyviä havaintoja puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi

Kommentoi Facebookissa