Poliisivankilasta päässyt Jari Sillanpää myöntää – hankki metamfetamiinia 110 grammaa

Jari Sillanpää on suoritetussa esitutkinnassa myöntänyt käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti.

Jari Sillanpää on suoritetussa esitutkinnassa myöntänyt käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti. (Kuva AOP)

Lisäksi tulli löysi Sillanpään matkatavaroiden joukosta metamfetamiinia hänen palatessaan Thaimaasta.

HUUMAUSAINERIKOS Vuoden 1995 tangokuninkuuden jälkeen suomalaisen iskelmätaivaan kiintotähdeksi nousseen Jari Sillanpään huumeongelma on pysynyt julkisuudessa viime syksynä paljastuneen tapauksen selvittyäkin. Tuolloin Sillanpään ajotyyli Helsingin keskustassa herätti poliisin huomiota.

Kotietsinnässä ja poliisikuulusteluissa selvisi, että metamfetamiinin vaikutuksen alaisena ajanut Sillanpää oli käyttänyt huumausainetta jo kolmen vuoden ajan ennen kiinnijäämistään. Tammikuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi laulajan sakkoihin, jotka tekivät suositun artistin tuloilla peräti 23 790 euroa.

Maaliskuussa Jari Sillanpää otettiin jälleen kiinni, nyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla hänen palatessaan lomamatkalta Thaimaasta. Lehtitietojen mukaan kyseessä olisi jälleen huumausaineista johtuva kiinniotto. Sillanpää itse on päättänyt nyt kommentoida tapahtunutta julkisessa Facebook-päivityksessään.

– Haluan tämän uuden mylläkän keskeltä kertoa teille kaikille, että kun eilen pääsin kotiin Pasilan poliisivankilasta tunsin itseni niin onnelliseksi, että halusin syleillä koko maailmaa.

Sillanpää toteaa, että vaikka vietetty aika poliisivankilassa oli verrattain lyhyt, hän sai kuitenkin tuntea mitä merkitsee kun menettää vapautensa. Laulajan mukaan meillä kaikilla on omat riippakivemme ja haasteemme elämässä.

– Niiden yli kun ajallaan pääsee olen vakuuttunut, että oman sisäisen vankilan ovet avautuvat ja voimme hengittää vapaammin ja nähdä asiat uudessa valossa.

Sen jälkeen Jari Sillanpää julkaisi asianajanansa Juha Räihän selvityksen tapahtuneesta.

”Sillanpää on 25.3.–26.3.2018 suoritetussa esitutkinnassa myöntänyt käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti. Jotta sanottu viihdekäyttö on ollut mahdollista, on huumausainetta täytynyt jostain hankkia. Sillanpää on esitutkinnassa myöntänyt hankkineensa metamfetamiinia sekä omaa käyttöään varten että juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1–10 g:n eriä vuosina 2014–2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 g.”

Räihä toteaa, että kyseessä oleva omaa käyttöä varten tapahtunut huumausaineiden hankkiminen muodostaa kokonaisuudessaan sen huumausainerikoksen, josta poliisi Sillanpäätä epäilee. Asianajaja ilmoittaa Jari Sillanpään korostavan, että poliisi epäilee häntä nimenomaan huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön, eikä mistään muusta osallisuudesta huumeverkostoon.

Hankitut määrät ovat olleet kuitenkin sen verran suuria, että kysymyksessä on huumausainerikos eikä huumausaineen käyttörikos. Lisäksi tulli on löytänyt Sillanpään matkatavaroiden joukosta alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia hänen palatessaan Suomeen Thaimaasta lauantaina 24.3.2018. Sillanpää ei asianajajansa mukaan osaa kertoa, mistä aine on peräisin, eikä aineen alkuperää ole vielä saatu selvitettyä.

”Sillanpää on tämän asian tiimoilta ollut ensin kiinniotettuna ja sitten pidätettynä. Hänet on päästetty Helsingin poliisivankilasta vapaaksi maanantaina 26.3.2018. Sillanpään asuntoihin on suoritettu kotietsinnät 25.3.2018. Kotietsinnöissä ei ole löydetty huumausaineita.”

Kommentoi Facebookissa