Pommi-isku jalkapallojoukkuetta vastaan – kolme räjähdettä oli piilotettu bussin reitille

Taustalla Borussia Dortmundin joukkueen bussi, jonka kulkureitille oli asennettu pommeja.

Taustalla Borussia Dortmundin joukkueen bussi, jonka kulkureitille oli asennettu pommeja. (Kuva AOP)

Mestarien liigan ottelu Borussia Dortmundin ja Monacon välillä siirtyi tälle illalle.

POMMI-ISKU Saksassa koettiin eilen illalla jälleen järkytys, kun Mestarien liigan kotiotteluun matkalla olleen Borussia Dortmundin linja-autoa vastaan tehtiin pommi-isku.

Kolme räjähdettä oli kiinnitetty aitaan bussin reitille ja ne räjäytettiin joukkueen ajaessa ohi. Räjähdyksessä loukkaantui espanjalaispuolustaja Marc Bartra, jonka murtunut värttinäluu leikattiin sairaalassa.

Läheltä räjähdyspaikkaa on löytynyt kirje, jonka sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen. Siinä kuitenkin jokin taho ilmoittautuu iskun tekijäksi. Paikalla on nähty myös henkilöauto ulkomaisissa rekisterikilvissä. Kyseessä on ilmeisesti terrori-isku, vaikka vielä ei tiedetäkään, onko motiivi poliittinen, uskonnollinen vai nimenomaan urheiluun liittyvä.

Järjestäytyneestä terrorista ei poliisin mukaan kuitenkaan ole kyse.

– Riski terrori-iskusta ei ole uusi asia tänään. Olemme valmistautuneet tähän jo pitkään. Kaikkea tutkitaan edelleen, haluamme olla huolellisia. Tapausta tutkitaan erittäin ammattimaisesti, Dortmundin poliisipäällikkö Gregor Lange kommentoi.

Dortmundin joukkue on saanut tapahtuneen jälkeen tukea myös kilpakumppaneilta ja vastustajilta. Ottelu Monacoa vastaan siirrettiin tälle illalle, sen on määrä alkaa Suomen aikaa klo 19.45.

Iskujen kohdistuminen jalkapallo-otteluun ei ole uusi asia. Niihin kokoontuu suuri joukko ihmisiä ja tiukentuneet turvatarkastukset on tulleet jäädäkseen.

Viimeisimpinä välikohtauksina marraskuussa 2015 Pariisin terrori-iskujen yhteydessä tähtäimessä oli myös Stade de France -jalkapallostadion, jossa pelattiin Ranskan ja Saksan välistä maaottelua. Myöhemmin peruttiin myös Hannoveriin suunniteltu Saksan ja Hollannin välinen ottelu.

Marraskuussa 2016 Turkissa Istanbulissa räjähdys tappoi lähes 40 ihmistä ja haavoitti noin 170 henkeä, kun itsemurhaisku ja autopommi-isku tehtiin kaksi tuntia Besiktasin ja Bursasporin ottelun jälkeen.

Kommentoi Facebookissa