Rajavartiolaitoksen partiovene lähtee turvaamaan EU:n ulkorajaa – ”Painopiste laittoman maahantulon havaitseminen”

Rajavartiolaitos lähettää operaatioon partioveneen PV-81 miehistöineen.

Rajavartiolaitos lähettää operaatioon partioveneen PV-81 miehistöineen. (Kuva Raja)

Operaatio antaa tukea kohtuuttoman laittoman maahantulopaineen alla olevalle jäsenmaalle.

OPERAATIO Rajavartiolaitos osallistuu Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin koordinoimaan JO Poseidon 2020 -operaatioon Kreikassa kevään aikana. Raja lähettää operaatioon partioveneen PV-81 miehistöineen.

Operaatioon osallistuu yhteensä 38 virkamiestä Länsi-Suomen ja Suomenlahden merivartiostoista. Lisäksi operaatioon osallistuu virkamiehiä Viron poliisi- ja rajavartiovirastosta PV-81:n miehistön jäseninä.

Operaation tavoitteena on antaa teknistä ja operatiivista tukea kohtuuttoman laittoman maahantulopaineen alla olevalle jäsenmaalle. Partiovene miehistöineen osallistuu laittoman maahantulon hallintaan, rajat ylittävän rikollisuuden torjuntaan ja tarvittaessa meripelastukseen.

Tärkeä osa operaatiota on eurooppalaisen merivartioinnin yhteistyön kehittäminen. Keskeisin painopiste toiminnassa on laittoman maahantulon yritysten havaitseminen Turkin aluevesiltä.

Kansainväliseen operaatioon osallistutaan merivartiostojen sesonkikauden ulkopuolella, jotta osallistumisen vaikutukset kansalliseen valmiuteen olisivat minimaaliset. Miehistölle kansainvälisessä operaatiossa toimiminen tuo kokemusta ja oppia monipuolisista merellisistä pelastus- ja turvallisuustehtävistä erilaisissa olosuhteissa.

Operaation kustannuksista vastaa Frontex.

Lue myös: Euroopan ulkorajoille 10 000 pysyvää rajavartijaa – ”Reiluja suojeltaville, ankaria hyväksikäyttäjille”

Kommentoi Facebookissa