Rattijuoppo pakeni poliisia ajaen autolla piikkimaton läpi – pääsi lopulta soutuveneellä merelle

Mies souti merelle noin sadan metrin päähän rannasta.

Mies souti merelle noin sadan metrin päähän rannasta. (Kuvituskuva Fotolia)

Mieheen saatiin keskusteluyhteys ja neuvottelun jälkeen hän suostui soutamaan takaisin rannalle.

RATTIJUOPUMUS Lauantaina 4.4.2020 klo 15.30 Turun poliisille tuli ilmoitus epäillystä rattijuopumustapauksesta Maskussa. Poliisille ilmoitettu ajoneuvo tulikin poliisipartiota vastaan Maskussa Velkuantien ja Askaistentien risteyksessä.

Poliisipartio kääntyi ajoneuvon perään ja pyrki valo- ja äänimerkein pysäyttämään auton. Auto lähti pakenemaan poliisipartiota ylinopeutta käyttäen Velkuan suuntaan. Poliisiauto seurasi autoa, ajaen osan matkaa noin 120 km/h nopeudella, mutta pakeneva auto kasvatti etäisyyttä koko ajan ja poliisipartio menetti näköyhteyden autoon.

Auto tavattiin kuitenkin hetken päästä Teersalon rannasta pysäköintialueelta. Autoa yritettiin pysäyttää ja tässä yhteydessä sekä pakeneva auto että poliisiauto vaurioituivat lievästi. Auto pääsi pakenemaan jälleen poliisia ja matka jatkui ylinopeudella takaisin tulosuuntaan pitkin Velkuantietä. Velkuantien ja Pohjanpääntien risteyksessä poliisi käytti ajoneuvon pysäytykseen piikkimattoa ja pakeneva auto ajoi siitä läpi.

Auto jatkoi matkaa tyhjin renkain Pohjanpääntielle ja edelleen Toivastenrantatielle, minne se pysähtyi keskelle tietä. Ajoneuvoa kuljettanut mieshenkilö pakeni jalkaisin autosta rannan suuntaan, otti rannasta soutuveneen ja souti merelle noin 100 metrin päähän rannasta. Mieheen saatiin keskusteluyhteys rannalta käsin ja neuvottelun jälkeen hän suostui soutamaan takaisin rannalle.

Vuonna 1986 syntynyt mies otettiin kiinni ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Miehen epäillään nauttineen alkoholia soutuveneessä ollessaan ja tästä syystä veren alkoholipitoisuuden lopullinen lukema selviää verikokeiden tulosten valmistuttua.

Lue myös: Humalassa olleelta 72-vuotiaalta naiskuskilta otettiin auton avaimet – tarjosi rahaa, ettei poliisille soitettaisi

Kommentoi Facebookissa