Risteilyllä yli laidan hypännyt nuorukainen löytyi meren pohjasta – teon syy edelleen tuntematon

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä nuori mies oli hypännyt Baltic Princessilla yli laidan.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä nuori mies oli hypännyt Baltic Princessilla yli laidan. (Kuva TallinkSilja/ Marko Stampehl)

Opiskelukavereidensa kanssa matkalla olleen 18-vuotiaan miehen ruumis löydettiin läheltä Nauvoa.

ETSINTÄ Salolainen 18-vuotias mies hyppäsi mereen Baltic Princessiltä 5.1.2019 iltapäivällä Nauvossa. Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta ja tapahtumasta on olemassa valvontakameran tallenne.

Salolainen nuori mies oli ollut laivalla suurehkossa seurueessa opiskelukavereidensa kanssa. Seurue oli nauttinut alkoholia ja oli palaamassa Turkuun 23 tunnin risteilyltä. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä nuori mies oli hypännyt yli laidan.

Miestä etsittiin tuloksetta noin tunnin ajan heti tapahtuman jälkeen. Etsintöihin osallistui Baltic Princessin lisäksi Viking Grace sekä paljon rajavartiolaitoksen kalustoa. Miehen läheisille ja samassa seurueessa oleville annettiin kriisiapua Baltic Princessin rantauduttua Turkuun.

Poliisi pyysi tapahtuman jälkeen virka-apua puolustusvoimilta sukellustoimintaan miehen löytämiseksi. Operaatioon osallistui kymmeniä puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvia. Paikantamisessa käytettiin merivoimien vedenalaisia etsintäjärjestelmiä.

Illalla 23.1.2019 etsintä tuotti tuloksen. Hyppääjäksi epäilty nuorukainen löytyi läheltä Nauvoa noin 30 metrin syvyydestä meren pohjasta. Omaiset ovat tietoisia asiasta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyntutkintana.

Lue myös: Nuori mies juhli laivalla opiskelukavereidensa kanssa – hyppäsi tuntemattomasta syystä yli laidan

Kommentoi Facebookissa