Rolls-Royce ja National Geographic yhteistyöhön – Cullinan-katumaasturin viimeiset testit näytetään netissä

Auton viimeinen testauskierros aloitettiin muutama päivä sitten Skotlannissa.

Auton viimeinen testauskierros aloitettiin muutama päivä sitten Skotlannissa. (Kuva Rolls-Royce)

Rolls-Roycen upouusi katumaasturi esitellään viimeisten testin jälkeen vielä tämän vuoden puolella.

AUTOT Yksi automaailman julkisimmista salaisuuksista on ollut jo pitkään, että Rolls-Royce kehittää omaa superluksustason katumaasturiaan. Muun muassa Bentley Bentaygan ja Range Roverin ylellisimmät mallit haastava SUV saa nimekseen Cullinan 1900-luvun alussa löydetyn maailman suurimman timantin mukaan. Alun perin Cullinanin piti toimia vain uutuuden työnimenä, mutta siitä tuleekin katumaasturin lopullinen mallimerkintä.

Rolls-Royce ei ole muutenkaan pitänyt SUV:nsa kehitystyötä täysin salassa, koska auton prototyypeistä on jo julkaistu virallisia kuviakin. Nyt Cullinan on jo edennyt testauksensa viimeiseen vaiheeseen, ja sekin tuodaan julkisuuteen oikein kunnolla. BMW Groupille kuuluva brittibrändi on nimittäin tehnyt yhteistyösopimuksen National Geographicin kanssa testien näyttämiseksi lehden ja TV-kanavan nettisivuilla.

Cullinanin prototyypeillä on ajettu jo kolme vuotta, ja nyt testauksessa on edetty viimeiseen vaiheeseen. Auton viimeinen testauskierros aloitettiin muutama päivä sitten Skotlannissa. Sieltä karavaani etenee Itävaltaan, jonka jälkeen vuorossa ovat Lähi-itä ja USA. Reitti sisältää Rolls-Roycen mukaan monia haasteellisia maastoja, joista luksus-SUV:n täytyy selviytyä.

Cullinanin maasto-ominaisuuksia dokumentoidaan päivittäin National Geographicin nettisivuilla.
Cullinanin maasto-ominaisuuksia dokumentoidaan päivittäin National Geographicin nettisivuilla. (Kuva Rolls-Royce)

Cullinanin testiprotojen matkassa kulkevat myös National Geographicin valo- ja videokuvaajat, jotka dokumentoivat ”The Final Challenge” -nimisessä sarjassa päivittäin karavaanin etenemistä. National Geographicin tiimin nokkamiehenä toimii ulkovalokuvaukseen erikoistunut Cory Richards, jonka National Geographic valitsi kuutisen vuotta sitten vuoden seikkailijaksi.

Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös lupasi suurelle yleisölle jo kolme vuotta sitten, että se pääsee osalliseksi Cullinanin kehitystyöstä ja testauksesta. Yleisö ja asiakkaat näkevät miehen sanojen mukaan Rolls-Roycen täysin uudessa valossa, kun Cullinanin maasto-ominaisuuksia dokumentoidaan päivittäin National Geographicin nettisivuilla.

Rolls-Roycen upouusi katumaasturi esitellään viimeisten testin jälkeen vielä tämän vuoden puolella. Yksi mahdollisuus lanseerauspaikaksi on lokakuussa ovensa avaava Pariisin autonäyttely, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu. Cullinan on vähintään yhtä massiivinen ilmestys kuin Rollsin iso Phantom-sedan, ja SUV myös tehdään Phantomista tutulle perusrakenteelle. Voimanlähteenäkin toimii todennäköisesti sama tuplaturbo-V12, joka luovuttaa lähes 600 hevosvoimaa.

Katumaasturiin on kuitenkin kehitetty muutamia uniikkeja varusteita. Niiden joukkoon kuuluvat muun muassa Viewing Suiteksi nimetyt nahkajakkarat, jotka kääntyvät esiin auton takalaidan päälle. Niillä istuessa voi ihailla vaikka auringonlaskua takaluukusta käsin. Ehkäpä tätäkin varustetta päästään testaamaan jossakin eksoottisessa paikassa National Geographicin dokumentoimana.

Kommentoi Facebookissa