Rolls-Roycen uusi lippulaiva esitellään heinäkuussa

Odotusaikaa yritetään lyhentää kahden tiiserikuvan avulla, jotka näyttävät palan auton maskista ja kojelaudasta, maski edustaa Rolls-Roycen perinteistä tyyliä.

Odotusaikaa yritetään lyhentää kahden tiiserikuvan avulla, jotka näyttävät palan auton maskista ja kojelaudasta, maski edustaa Rolls-Roycen perinteistä tyyliä. (Kuva Rolls-Royce)

Kahdeksannen sukupolven Phantom paljastetaan koko komeudessaan.

AUTOT Massiivisen kokoinen ja näköinen Rolls-Royce Phantom on toiminut brittien aatelismerkin lippulaivana jo kohta 15 vuoden ajan. Luksuslimusiinin malli-ikä on siis ollut nykyautoksi poikkeuksellisen pitkä, joten seuraajaa on ehditty odotella kovasti. Uuden Phantomin naamioituja prototyyppejä on bongattu jo maantietesteissäkin, ja nyt autosta julkaistiin ensimmäiset tiiserikuvat.

Kahdeksannen sukupolven Phantom paljastetaan koko komeudessaan heinäkuussa varsin erityislaatuisen näyttelyn yhteydessä. BMW Groupiin kuuluva Rolls-Royce kokoaa nimittäin yhteen menneiden vuosien Phantomien harvinaisimpia ja ikonisimpia versioita uutta sukupolvea juhlistaakseen. The Eight Great Phantoms -niminen näyttely järjestetään Lontoon Mayfairissa 27.7., eli täysin uuden luksus-Rollsin näkemistä täytyy odotella vielä vajaat pari kuukautta.

Odotusaikaa yritetään lyhentää kahden tiiserikuvan avulla, jotka näyttävät palan auton maskista ja kojelaudasta. Maski edustaa Rolls-Roycen perinteistä tyyliä, ja kojelautaan saa ilmeisesti erikoisen näköistä avosyistä puuta. Phantomin tyyli pysyy mallivaihdoksessa pääosin ennallaan, mutta auto pohjautuu täysin uudelle alumiiniselle perusrakenteelle. Korikehikko on jo nähty aiemmin julkaistulla tiiserikuvalla, ja samaa alumiinirakennetta hyödynnetään myös brittien tulevassa Cullinan-katumaasturissa sekä muissa uusissa malleissa.

Korikehikko on jo nähty aiemmin julkaistulla tiiserikuvalla, ja samaa alumiinirakennetta hyödynnetään myös brittien tulevassa Cullinan-katumaasturissa.
Korikehikko on jo nähty aiemmin julkaistulla tiiserikuvalla, ja samaa alumiinirakennetta hyödynnetään myös brittien tulevassa Cullinan-katumaasturissa. (Kuva Rolls-Royce)

Myös Phantomin sisusta säilyy brittiläisen luksuksen linnakkeena, mutta teknologia tuodaan tämän päivän tasolle. Autoon tulee viimeisimmästä BMW 7-sarjasta tuttuja tietoviihde- ja turvallisuusjärjestelmiä, jotka verhotaan kuitenkin klassisen tyylin alle. Voimanlähteestä ei ole tihkunut vielä tarkempia tietoja, mutta Phantomin keulalla nähdään hyvin todennäköisesti kahdella turbolla ryyditetty V12.

Myöhemmin tulossa saattaa olla myös hieman pienempi bensakone sähkömoottorin parina. Pistokehybridin avulla päästöjä saataisiin pudotettua roimasti, ja kuiskaavan hiljainen kulku sopisi mainiosti Rolls-Royceen.

Nykyisestä Phantomista on ollut tarjolla myös kaksiovinen coupé ja avoversio, mutta näitä malleja ei valitettavasti enää nähdä seuraavan sukupolven perustalta. Britit satsaavat niiden sijasta pykälää pienempään Wraithiin ja sen pohjalta tehtyyn avokattoiseen Dawniin.

Vaikka uusi Phantom esitellään jo pian, auton myynti starttaa vasta ensi vuoden puolella. Heinäkuun loppuun sijoittuvaa ensiesittelyä odotellessa Rolls saattaa julkaista vielä lisääkin etukäteisotoksia tulevasta lippulaivastaan.

Kommentoi Facebookissa