SaiPa nostanut kädet pystyyn – surkea putki jatkui rökäletappiolla

SaiPa on Lappeenrannan ylpeys (Kuva: Liiga)

Jumbojoukkue SaiPa hävisi Pelicansille 2-7. Tappio oli SaiPalle yhdeksäs perättäinen.

JÄÄKIEKKO SM-liigan jumbojoukkue SaiPa hävisi perjantaina Lahdessa Pelicansille maalein 2-7. Tappio oli SaiPalle jo yhdeksäs perättäinen.

Käytännössä SaiPa nosti kätensä pystyyn jo muutama viikko sitten, kun tuli selväksi, ettei pudotuspeleihin olisi mahdollisuuksia. Seurassa on käynnissä tyhjennysmyynti. Loppukauden pelit ovat SaiPalle pelkkää pakkopullaa.

SaiPan ei tarvitse pelätä putoamista. SM-liiga pysyy toistaiseksi suljettuna. Joukkue voi laittaa kauden 14 viimeistä peliään läskiksi ja keskittyä kesäloman odotteluun.

Ei ole yllättävää, että SM-liigan avaamista vaaditaan. Eikä tämä ole mitään uutta. Vuosien varrelta SM-liigan historia tuntee monia SaiPan kaltaisia esimerkkejä.

Eikä SaiPaa voi tilanteesta syyttää. Se toimii vain annettujen pelisääntöjen mukaan. Liigastahan voi pudota vain konkurssin kautta ja sen SaiPa kykenee välttämään tyhjennysmyyntien kautta.

Ilves teki kyseenalaista seurahistoriaa

HPK otti pudotuspelipaikkataiston kannalta tärkeän voiton lyötyään Ilveksen 4-2. Ilves sai vihdoin maalitilinsä auki toisessa erässä HPK:ta vastaan. Sitä ennen se oli ehtinyt tehdä seurahistoriaa olemalla maaleitta lähes 183 minuuttia.

Kärppien vahva meno sai jatkoa, kun se haki pisteet Mikkelistä voittamalla Jukurit 2-1. Jukurit on ajautunut tappiokierteeseen. Joukkue jatkaa pudotuspeliviivan alapuolella.

JYP ja KalPa pelasivat Jyväskylässä maalirikkaan kamppailun, joka päättyi lopulta KalPan 5-4-voittoon. Toisessa erässä molemmat joukkueet tekivät kolme maalia. KalPa oli päätöserässä vahvempi ja korjasi pisteet.

Tappara puristi kotikentällään niukan 4-3-voiton Sportista. Tapparan paluumuuttaja Anton Levtchi pääsi heti pisteiden makuun syöttäessään Valtteri Kemiläisen avausmaalin. Kemiläinen oli tamperelaisten tehomies kahdella maalilla.

TPS:n ja KooKoon välinen ottelu venyi voittomaalikilpailuun saakka. KooKoo voitti 2-1.

Tappara nousi sarjataulukossa Ilveksen edelle toiseksi. Pelicans, Kärpät, KalPa sekä TPS käyvät kovaa taistelua paikasta kuuden parhaan joukossa takaa-ajajana olevan HIFK:n hengittäessä niskaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sarjakärki Lukko taipui hurjassa putkessa olevalle HIFK:lle – ”On kovassa vedossa kyllä”

Kommentoi Facebookissa