Sairaalamurhan esitutkinta on päättynyt – rikoksesta epäillään työvuorossa ollutta sairaanhoitajaa

Potilaan todettiin menehtyneen propofoli-lääkeaineen aiheuttamiin seurauksiin Salon sairaalassa vappuna 2017.

Potilaan todettiin menehtyneen propofoli-lääkeaineen aiheuttamiin seurauksiin Salon sairaalassa vappuna 2017. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuoleman aiheuttanut aine ei kuulunut 18-vuotiaalle naispotilaalle sairaalassa määrättyihin lääkkeisiin.

MURHA Lounais-Suomen poliisi on saanut päätökseen Salon sairaalassa vappuna 2017 tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Asia siirretään syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle.

Asiaa on tutkittu rikosnimikkeellä murha. Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä, tapahtuma-aikana työvuorossa ollutta sairaanhoitajaa, joka on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Sairaanhoitaja on esitutkinnan ajan ollut vangittuna, ja joulukuusta alkaen hän on ollut tehostetussa matkustuskiellossa.

Teon motiivi ei ole selvinnyt esitutkinnan aikana. Esitutkinta alkoi oikeuslääkärin lausunnon perusteella vuonna 2018, ja viime kesäkuusta alkaen sitä on tehty tiiviimmin muun muassa kuulusteluin ja poliisin käytössä olevia pakkokeinoja hyödyntäen.

Tapauksessa 18-vuotiaan naispotilaan todettiin menehtyneen propofoli-lääkeaineen aiheuttamiin seurauksiin Salon sairaalassa vappuna 2017. Propofoli ei kuulunut naiselle sairaalassa määrättyihin lääkkeisiin.

Lue myös: Lääkettä viisinkertaisesti liian suuri annos – 90-vuotias potilas kuoli, lääkäreiden syytteet hylättiin

Kommentoi Facebookissa