Salibandyn naisten MM-kisat Bratislavassa – Suomi hakee paluuta kultakantaan

Onko tässä MM-turnauksen henki? Suomen kokenein pelaaja Elina Kujala painostaa ruotsalaispelaajaa.

Onko tässä MM-turnauksen henki? Suomen kokenein pelaaja Elina Kujala painostaa ruotsalaispelaajaa. (Kuva AOP)

Kaksi vuotta sitten Suomi koki karvaan 4–5-finaalitappion Ruotsille rangaistuslaukauskisassa.

SALIBANDY Salibandyn 11. naisten MM-lopputurnaus Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa alkaa tänään. Uusi maailmanmestari selviää 9.12. pelattavassa MM-loppuottelussa. Suomen kisataival alkaa lauantaina 2.12. Tshekin kohtaamisella. Sitten vuorossa ovat Norja 3.12. ja Latvia 4.12..

Suomen salibandynaiset ovat sijoittuneet mitaleille jokaisessa MM-turnauksessa. Vuonna 1992 perustetun naisten salibandymaajoukkueemme saldona on kaksi MM-kultaa – 1999 ja 2001 – kuusi hopeaa ja kaksi pronssia.

Ruotsi on jälleen kerran turnauksen ykkössuosikki ja tavoittelee Bratislavassa jo kuudetta perättäistä maailmanmestaruutta joka toinen vuosi järjestettävissä naisten MM-kisoissa. Suomi hakee paluuta kultakantaan kolmen MM-hopean jälkeen. Kaksi vuotta sitten Tampereen MM-tapahtumassa Suomi koki karvaan 4–5-finaalitappion Ruotsille rangaistuslaukauskisassa.

Suomen 20 pelaajan joukkueessa on seitsemän MM-ensikertalaista. He ovat maalivahdit Noora Vuorela, Tiltu Siltanen, puolustajat Hanna Sipiläinen, Minna Kallio sekä hyökkääjät Oona Kauppi, Mira Wickman ja 19-vuotias kuopus Jenna Saario. Viidensiin MM-kisoihinsa valmistautuvat Elina ja Karoliina Kujala kuin myös Eliisa Alanko. Eniten maaotteluedustuksia eli 123 ottelua on Elina Kujalalla.

MM2017-lopputurnauksen osallistuu kaikkiaan 16 maata maanosittaisten karsintaturnausten perusteella. Slovakia kisaemäntänä sai ainoana suoran MM-lopputurnauspaikan. MM-kisojen neljä alkusarjalohkoa on arvottu painotetusti. A- ja B-lohkoissa ovat maat rankingin sijoilta 1–8, kun taas alemman rankingin omaavat maat muodostavat lohkot C ja D.

Yksinkertaisena sarjana pelattavan lohkovaiheen jälkeen etukäteen kovempien A- ja B-lohkojen kaksi parasta maata jatkavat suoraan 6.–7.12. pelattaviin puolivälieriin. Näiden lohkojen kolmoset ja neloset pelaavat karsintapelin pääsystä puolivälieriin C- ja D-lohkojen kahta parasta vastaan. Välierät pelataan 8. ja mitalipelit 9. joulukuuta.

Kommentoi Facebookissa