Sata päivää PyeongChangin talviolympialaisiin – yli sata urheilijaa lähdössä kisoihin

Mäkihyppääjä Julia Kykkänen ja yhdistetyn Hannu Manninen tuulettavat uusissa kisa-asuissaan.

Mäkihyppääjä Julia Kykkänen ja yhdistetyn Hannu Manninen tuulettavat uusissa kisa-asuissaan. (Kuva Olympiakomitea)

Penkkiurheilijoille on kisoista kattava olympiatarjonta, Yleltä puuttuu vain miesten jääkiekko.

OLYMPIALAISET PyeongChangin olympialaiset käynnistyvät Etelä-Koreassa tasan sadan päivän päästä. Suomen joukkueen menestyspotentiaali on tämänhetkisen arvion mukaan parempi kuin neljä vuotta sitten Sotšin olympialaisissa.

Olympiakomitean tavoite on saavuttaa kymmenen mitalia seuraavista kaksista olympialaisista. PyoengChangin osalta huippu-urheiluyksikön laskema, viime kauden tuloksiin pohjautuva ennuste on kuusi mitalia.

– Mitalimahdollisuuksien määrä on selkeästi kasvanut Sotšin olympialaisista, joista saavutimme viisi mitalia. Erityisesti top 8 -urheilijoiden määrää on saatu nostettua, toteaa huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

– Mitalipotentiaali on vahvasti naisurheilijoiden ja harvojen huippuyksilöiden varassa. Nousevia lahjakkuuksia löytyy muun muassa yhdistetystä ja lumilautailusta, jatkaa Kojonkoski.

Suomen joukkueen kokoonpano tulee olemaan 100–120 urheilijaa. Urheilijoita valitaan kisajoukkueeseen 19.12. sekä 24.1. Lisäksi naisten jääkiekkojoukkue nimetään tammikuun puoleen väliin mennessä ja miesten joukkue 22.1.

Urheilijoiden esittelemien olympia-asujen eri mallit ovat jo ehtineet herättää huomiota sekä hämmennystä.
Urheilijoiden esittelemien olympia-asujen eri mallit ovat jo ehtineet herättää huomiota sekä hämmennystäkin. (Kuva AOP)

Suomen joukkue esiintyy kisoissa ensimmäistä kertaa kotimaisen Luhta Sportswear Companyn Icepeak-vaatemallistossa. Mallisto on saanut inspiraationsa Suomen puhtaasta luonnosta, Lapin mystiikasta ja neljästä vuodenajasta, ja se kattaa kaikki urheilijoiden edustus-, vapaa-ajan, harjoittelu- ja lämmittelyasut varsinaisen urheilusuorituksen ulkopuolella.

Luhta Sportswear Companyn ja Olympiakomitean yhteistyö kattaa PyeongChangin lisäksi myös kahdet seuraavat olympialaiset Tokiossa 2020 ja Pekingissä 2022.

Helmikuussa käytäviä PyeongChangin olympialaisia voi seurata Suomessa sekä Discoveryn että Ylen kanavilta. TV-talo Discoverylla on kaikki oikeudet ja Yle on hankkinut oikeudet kaikkeen muuhun – paitsi miesten jääkiekkoon.

Suomalaiselle urheilufanille on tarjolla kaikkiaan lähes 2 400 tuntia ohjelmaa olympialaisista. Discoveryn pääkanavat olympiaohjelmistolle ovat TV5 ja Eurosport Player, Ylellä puolestaan Yle Areena kokonaisuus, TV2 ja Yle Puhe.

  • Lähde Suomen Olympiakomitea

Kommentoi Facebookissa