Sauli Niinistö keräsi vaadittavat kannattajakortit moninkertaisesti – kampanja alkaa joulukuussa

Sauli Niinistö on ilmoittanut aloittavansa varsinaisen vaalikampanjansa vasta itsenäisyysjuhlien jälkeen.

Sauli Niinistö on ilmoittanut aloittavansa varsinaisen vaalikampanjansa vasta itsenäisyysjuhlien jälkeen. (Kuva Tasavallan presidentin kanslia)

Niinistö osallistuu ensimmäisiin vaalikeskusteluihin kuitenkin jo lokakuun lopussa.

PRESIDENTINVAALIT Tasavallan presidentti Sauli Niinistön valitsijayhdistys on ilmoittanut keränneensä presidentinvaalien ehdokkuuden johdosta 156 000 kannattajakorttia.

Tarvittava määrä oli 20 000 korttia, joten Niinistön suosio näkyy yhtä hyvin kannattajakorteissa kuin gallupeissakin. Kaikkien kyselyiden mukaan Niinistö valittaisiin tammikuun 2018 vaaleissa jo ensimmäisellä kierroksella, jossa hän saisi yli puolet äänistä.

Sauli Niinistö on ilmoittanut aloittavansa varsinaisen vaalikampanjansa vasta itsenäisyysjuhlien jälkeen. Hän on kuitenkin osallistumassa lokakuun 30. päivänä Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan järjestämään vaalikeskusteluun, lisäksi marraskuussa Paasikivi-seura, UKK-seura ja YK-liitto ovat järjestämässä oman tapahtumansa ja kuun lopussa myös Maanpuolustuskurssiyhdistys.

Presidenttikisaan ovat myös jo ilmoittautuneet keskustan Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, RKP:n Nils Torvalds ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Kristillisdemokraatit päättivät ryhmittyä Niinistön taakse.

Kommentoi Facebookissa