Seitsemänkymppinen pariskunta katosi Lapin erämaahan – koirat, partiot ja helikopteri etsivät

Lapin syksyinen luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää tottumattoman retkeilijän.

Lapin luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää retkeilijän. (Kuva Fotolia)

Etsinnät Savukoskella retkeilyreitillä kadonneen pariskunnan löytämiseksi ovat jatkuneet.

KATOAMINEN Savukoskella etsitään edelleen pariskuntaa, josta viimeinen havainto on lauantailta 16.9. Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä. Tarkempi viimeinen havaintopaikka on Keskirovan alueella.

Poliisi sai tiedon kadonneista sunnuntaina 24.9.2017. Pariskunnan oli metsäpolulla kohdannut lauantaina 16.9. mies, joka oli ohjeistanut eksyneen oloista pariskuntaa oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä. Kemihaaran erämaa-alue rajoittuu pohjoisessa Urho Kekkosen kansallispuistoon ja idässä Kemijokeen ja sen sivuhaaroihin.

Mies oli lainannut pariskunnalle retkeilyvälineitä ja oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan. Pariskunnan katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineiden perään ja heidän käytössään ollut matkailuauto löytyi pysäköitynä ja tyhjänä Kemihaarassa pysäköintialueelta.

Lapin rajavartioston mönkijäpartio ja Vartiolentolaivueen helikopteri etsivät kadonneita heti sunnuntaina ja silloin käytiin läpi alueen autiotupia ja puhutettiin muita metsässä kulkijoita. Maanantaina poliisi ja rajavartiosto jatkoivat etsintää useiden partioiden ja koirien voimin.

Etsinnät ovat jatkuneet myös tänään, mukana on muun muassa Rajavartiolaitokselta kolme partiota, poliiseja, kaksi poliisikoiraa sekä useita vapaaehtoisia. Poromiehiä ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan henkilöitä on etsinnässä mukana jo parikymmentä. Helikopteri ei ole päässyt ilmaan sään vuoksi.

Pariskunnasta ei ole lauantain 16.9.2017 jälkeen havaintoja. Kenelläkään ei ollut ennakkotietoa heidän retki- tai reittisuunnitelmistaan. He ovat kotoisin Oulun seudulta. Lapin poliisi pyytää vihjeitä ja havaintoja puhelinnumeroon 0295 416 866.

Kadonneiden tuntomerkkejä

Reino Määttä, syntynyt vuonna 1945, vaatetus sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki.

Hilkka Oikarinen, syntynyt 1949, vaatetus valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

Kommentoi Facebookissa