Sekopäinen nuorten joukkotappelu riehui pysäköintialueella – jopa poliiseja uhkailtiin väkivallalla

Huvipuiston hauskuus oli kaukana, kun kaksi joukkiota selvitteli välejään väkivaltaisesti Särkänniemen parkkipaikalla.

Huvipuiston hauskuus oli kaukana, kun kaksi joukkiota selvitteli välejään väkivaltaisesti Särkänniemen parkkipaikalla. (Kuva Cryonic07)

Tutkittavana on kaksi tapon yritystä, ryöstö, pahoinpitelyitä, huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vangin karkaaminen.

RIKOS Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua. Kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun.

Väkivaltaa käytettiin järjettömästi ja poliisin ilmaisun mukaan sekopäisinä niin, että nyt tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Suurin osa osallistujista oli vuosina 1998–2000 syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. Yksi puukotuksen uhreista on pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Yhteenotto kesti noin puoli tuntia ja välillä vaihdettiin tapahtumapaikkaa. Muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet ja teleskooppipatukat perinteisten nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös niin sanottu jeesusteippi näytteli osaansa riehumisessa.

Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä – kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi muun muassa kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen.

Asennetta kuvannee hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla. Se ei enää kuulusteluissa ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.

Kommentoi Facebookissa