Seurustelun karu päätös – veitsenisku naisen kaulaan toi 10 vuotta vankeutta taposta

Syyttäjä vaati miehelle vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta, käräjäoikeus tuomitsi 10 vuotta. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies oli juuri vapautunut vankilasta tuomiosta, jonka hän sai nyt surmaamansa naisen tapon yrityksestä.

TAPPO Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan nokialaismiehen 10 vuoden vankeusrangaistukseen taposta. Mies surmasi naistuttavansa iskemällä häntä veitsellä kaulaan.

Taposta tuomittu mies oli juuri vapautunut vankilasta ehdonalaiseen. Hän oli vankilassa istumassa tuomiota, jonka hän sai nyt surmaamansa naisen tapon yrityksestä. Tapon yritys ei katkaissut välejä lopullisesti. Pariskunta seurusteli ajoittain.

Surmateko tapahtui Nokialla viime marraskuussa. Osapuolet olivat uhrin asunnossa. Taposta syytetyn miehen kertoman mukaan heidän välillään syntyi riitaa. Poliisitutkinnassa mies piti mahdollisena, että hän on lyönyt naista kaulaan veitsellä, jonka terä on ollut 12 sentin mittainen.

Naisen kaulaan syntyi 10-13 senttiä syvä pistohaava. Vasen kaulavaltimo katkesi ja oikea kaulavaltimo ja laskimo vaurioituivat. Nainen kuoli tekopaikalla verenhukkaan. Mies soitti itse hätäkeskukseen ja ilmoitti, että asunnossa on kuollut henkilö.

Syytetyn muistikuvat tapahtumista ovat hatarat. Hän oli teon aikaan 1,95 promillen humalassa. Todisteena miehen osuudesta surmatekoon on muun muassa se, että hänen käsistään ja vaatteistaan löytyi uhrin verta. Miehen dna-tunniste löytyi surma-aseesta.

Vastaajan rikoshistoria on karu. Lähimenneisyydessä hänet on tuomittu kymmenkunta kertaa väkivaltarikoksista, muun muassa nyt uhriksi joutuneen naisen tapon yrityksestä. Syyttäjä vaati tuomioon koventamisperustetta. Syyttäjä vaati miehelle vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus tuomitsi 10 vuotta.

Lue myös: Mies vahingoitti toista teräaseella ja pakeni ulkomaille − poliisi otti kiinni lentokentällä

Kommentoi Facebookissa