Sivullinen pysäytti rattijuopon matkan – yritti varoittaa myös vastaantulijoita

Mies vietiin verikokeeseen ja tutkimuksiin, joissa selvitetään humalatilan vaikutusta ajosuoritukseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Autoilija vilkutti valojaan vastaantulijoille yrittäen varoittaa edellään ajaneesta autosta.

RATTIJUOPUMUS Noin 70-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta Hämeenlinnassa Tuuloksentiellä puoli seitsemän aikaan keskiviikkoillalla. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus auton ja peräkärryn yhdistelmästä, joka ei ollut pysynyt kaistallaan.

Yhdistelmän perässä ollut autoilija oli vilkutellut valojaan vastaantulijoille yrittäen varoittaa näitä edellään ajaneesta autosta. Kolareilta vältyttiin ja perässä ajanut kuljettaja sai epävarmasti liikkuneen auton pysähtymään, kun auto oli hiljentänyt vauhtiaan ja perässä ollut oli ajanut auton ohi ja pysäyttänyt oman autonsa.

Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,49 mg/l. Miehen ajokyvyn epäillään olleen humalatilan vuoksi tuntuvasti huonontunut ja tämän vuoksi häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Mies vietiin verikokeeseen ja tutkimuksiin, joissa selvitetään humalatilan vaikutusta ajosuoritukseen.

Törkeästä rattijuopumuksesta voidaan tuomita, vaikka veren alkoholipitoisuus olisikin alle 0,53 mg/l, mikäli rikoksentekijän kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut.

Lue myös: Moottoritiellä työkoneella seikkaillut rattijuoppo aiheutti vaaratilanteita – pako ojasta jatkui juosten

Kommentoi Facebookissa