Skodalla pitää sisäpiirivinkkien mukaan kiirettä

Kodiaq on saanut positiivista huomiota niin asiakkailta kuin lehdistöltäkin.

Kodiaq on saanut positiivista huomiota niin asiakkailta kuin lehdistöltäkin. (Kuva Skoda)

Tässä ovat tšekkien tärkeimmät uutuudet vuodelle 2017.

AUTOT Skoda on saanut viime aikoina nauttia automaailman parrasvaloista ennen kaikkea Kodaqin ansiosta, joka on tšekkimerkin ensimmäinen iso katumaasturi. Auto on saanut kovasti positiivista huomiota niin asiakkailta kuin lehdistöltäkin, ja se on onnistunut herättämään myös kilpailijamerkeillä ajavien kiinnostuksen.

Skoda paljasti lisäksi vähän aikaa sitten Octavia-suursuosikkinsa faceliftin, joka jakaa mielipiteitä erikoisen nelivaloilmeensä vuoksi. Tšekkien piti myös esitellä vuoden 2016 aikana uusi Roomster, joka oli suunniteltu VW Caddyn pohjalle.

Octavia-suursuosikin facelift jakaa mielipiteitä erikoisen nelivaloilmeensä vuoksi.
Octavia-suursuosikin facelift jakaa mielipiteitä erikoisen nelivaloilmeensä vuoksi. (Kuva Skoda)

VW-konsernin päästöskandaali vesitti kuitenkin nämä suunnitelmat, ja Roomsterin seuraava sukupolvi kuopattiin kustannussäästöjen vuoksi. Tämä saattoi olla jopa onni Skodan kannalta, koska lähes suoraan Caddysta kopioitu tila-auto olisi voinut tehdä hallaa Skodan yksilölliselle imagolle.

Nyt Motor1-autosivusto onnistui kuulemaan eräältä tšekkimerkin sisäpiiriläiseltä tärkeimmät tiedot alkavan vuoden uutuusmalleista. Niistä ensimmäinen on Kodiaqin uusi Sportline-varustetaso, joka esitellään maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä. Sporttihenkisessä katumaasturissa on hieman perusmallia urheilullisempi ulkonäkö, isommat vanteet ja ehkä jopa hieman madallettu alusta, mutta pellin alle ei ole tulossa muutoksia. Kaava on siis pitkälti sama kuin Superb Sportlinen kohdalla.

Seuraavana vuorossa on kompaktiluokan Rapidin facelift. Kokoluokkansa edullisimpaan päähän kuuluva Rapid tuli Euroopassa myyntiin jo vuonna 2012, joten kasvojenkohotusta on jo ehditty odottaakin. Facelift on todennäköisesti aika varovainen, ja samat muutokset tehdään hieman myöhemmin myös lifestyle-henkisempään Rapid Spacebackiin.

Kokoluokkansa edullisimpaan päähän kuuluva Rapid tuli Euroopassa myyntiin jo vuonna 2012.
Kokoluokkansa edullisimpaan päähän kuuluva Rapid tuli Euroopassa myyntiin jo vuonna 2012. (Kuva Skoda)

Tšekkimerkin vuoden tärkein uutuus lienee kuitenkin toisen sukupolven Yeti, joka paljastetaan ilmeisesti syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Kompaktin SUV:n uudessa painoksessa siirrytään VW-konsernin modulaariseen MQB-perusrakenteeseen, jonka myötä myös paino putoaa jonkin verran. Auton mitat kasvavat silti nykyversioon verrattuna, mikä lupaa väljempiä tiloja niin matkustajille kuin tavaroillekin. Yeti säilyttää omaleimaisen kulmikkaan tyylinsä, mutta uusi malli saa myös monia vaikutteita Kodiaq-isoveljeltään. Auto saadaan myyntiin varsin pian esittelynsä jälkeen, ja sen pitäisikin komistaa Skoda-kauppoja vielä vuoden 2017 puolella.

Sokerina pohjalla juuri faceliftin saaneesta Octavia RS:stä tuodaan markkinoille tehokkaampi versio, jossa kaksilitraisesta turbokoneesta kutitellaan peräti 245 hevosvoimaa. Teho pysyy paremmin aisoissa elektronisen tasauspyörästön lukon ansiosta, jota ei löydy uuden RS:n 230-heppaisesta perusmallista.

Lähde Motor1

Kommentoi Facebookissa