Suojelukoirien väkivaltaista kohtelua selvitettiin – 16 henkilölle määrättiin seuraamuksia

Suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta on tehty ilmoituksia Kennelliittoon. (Kuvituskuva Kennelliitto)

Kennelliiton hallitus määräsi henkilöitä myös väliaikaiseen koe- ja kilpailukieltoon sekä toimintakieltoon.

SUOJELUKOIRAT Suomen Kennelliiton hallitus käsitteli kokouksessaan 25.11.2022 suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta tehtyjä ilmoituksia. Käsiteltävinä oli kaikkiaan 25 henkilöstä tehdyt ilmoitukset.

Kennelliiton hallitus päätti lähettää 13 henkilön asian Kennelliiton eettisen lautakunnan käsiteltäväksi. Eettinen lautakunta on Kennelliiton valtuuston valitsema riippumaton toimielin, joka käsittelee hallituksen sille ilmoittamat kurinpito- ja sääntörikkomusasiat.

Lisäksi hallitus määräsi nämä henkilöt väliaikaiseen koe- ja kilpailukieltoon sekä toimintakieltoon luottamustehtävissä, joihin oikeudet on myöntänyt Kennelliiton hallitus tai toimielin, jolle hallitus on delegoinut myöntöoikeuden, tai hallituksen valtuuttama järjestö. Kiellot ovat voimassa, kunnes asia on lopullisesti ratkaistu eettisessä lautakunnassa.

Kolmesta henkilöstä päätettiin tehdä ilmoitus toimenpiteitä varten henkilön kotimaan kennelliitolle ja kansainväliselle kennelunioni FCI:lle.

Kennelliiton hallitus päätti siirtää seitsemän henkilön asian käsittelyä, kunnes asiasta saadaan lisätietoja. Kahden henkilön osalta hallitus päätti, että ilmoitus ei aiheuta toimenpiteitä.

Lue myös: Sankarikoirat pelastivat ihmishenkiä – varoittivat tulipaloista, löysivät eksyneitä ja havaitsivat vaaratilanteita

Kommentoi Facebookissa