Suomalaista NHL-kiekkohistoriaa – kuusi nuorta tähteä varattiin ensimmäisellä kierroksella

Tässä poseeraa kolme tulevaisuuden kiekkotähteä, sormilla varausnumeronsa näyttävät Nico Hirschier, Miro Heiskanen ja Nolan Patrick.

Tässä poseeraa kolme tulevaisuuden kiekkotähteä, sormilla varausnumeronsa näyttävät Nico Hirschier, Miro Heiskanen ja Nolan Patrick. (Kuva AOP)

Kolmantena varattu Miro Heiskanen on toinen pienimmällä numerolla varatuista suomalaispuolustajista.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon ammattilaisliiga NHL:n varaustilaisuus Chicagossa oli suomalaisittain juuri niin menestyksekäs, kuin ennakolta arvioitiin.

Ykkösvarauksen teki New Jersey Devils ja se kohdistui sveitsiläiseen keskushyökkääjään Nico Hirschieriin, joka on viimeksi pelannut Kanadan junioriliigassa. Toisella varausvuorolla Philadelphia Flyers nappasi kanadalaissentteri Nolan Patrickin.

Kolmantena oli jo suomalaisen vuoro, kun Dallas Stars kiinnitti HIFK:n 17-vuotiaan puolustajan Miro Heiskasen. Yhtä pienellä varausnumerolla suomalaispuolustajista on varattu aikoinaan vain Aki Berg Los Angeles Kingsiin vuonna 1995.

Suomalaispuolustajat olivat kovassa kurssissa, sillä ilveskasvatti Juuso Välimäki varattiin sijalla 16 Calgary Flamesiin ja vuoronumerolla 18 Urho Vaakanainen Boston Bruinsiin. Välimäki pelasi viime kauden WHL:ssä ja Vaakanainen kotoisessa SM-liigassa JYP:ssä.

Hyökkääjien vuoro taas tuli, kun Kristian Vesalaisen varasi Patrik Laineen seura Winnipeg Jets vuorolla 24. Puolustaja Henri Jokiharju osui Chicagon suunnitelmiin varausnumerolla 29 ja seuraavalla vuorolla hyökkääjä Eeli Tolvanen varattiin Nashville Predatorsin organisaatioon.

Koskaan aikaisemmin ei kuutta suomalaista ole varattu ensimmäisellä NHL:n varauskierroksella, viisi pelaajaa varattiin vuonna 2002. Viime vuonna valinta osui neljään pelaajaan. Loput NHL-varaukset tehdään ensi yönä.

  • Videolla Miro Heiskanen kommentoi NHL-varaustaan

http://

Kommentoi Facebookissa