Suomalaisväriä Disney-klassikkoon – Kikattavan Kakkiaisen tekijät ideoivat uuden 101 dalmatialaista tv-sarjan

Disney on juuri julkistanut Annecyn animaatiofestivaalilla Ranskassa tekevänsä uuden 101 dalmatialaista -TV-sarjan.

Disney on juuri julkistanut Annecyn animaatiofestivaalilla Ranskassa tekevänsä uuden 101 dalmatialaista -TV-sarjan. (Kuva Disney)

Disneyn uusi 101 dalmatialaista -tv-sarja perustuu suomalaisten Anttu Harlinin ja Joonas Utin ideoihin.

TV-SARJA Disney julkisti Annecyn animaatiofestivaalilla Ranskassa tekevänsä uuden 101 dalmatialaista -TV-sarjan, joka perustuu suomalaisten Anttu Harlinin ja Joonas Utin heille ideoimaan konseptiin.

Harlinin ja Utin yritys Gigglebug Entertainment on tunnettu Kikattava Kakkiainen -tv-sarjasta. Tekijät ovat julkaisseet myös kolme suomenkielistä ja ääninapillista Kikattava Kakkiainen -lastenkirjaa.

Disney näki Kikattavan Kakkiaisen ensi kertaa vuonna 2013 ja kiinnitti huomionsa yhtiöön Pictoplasma-konferenssissa Berliinissä ja Cartoon Forumissa Ranskassa. Harlinin Kakkiais-presentaatio sai heidät kiinnostumaan ja he pyysivät vuonna 2015 Harlinin ja Utin ideoimaan uutta näkökulmaa ja otetta Disney-klassikkoon.

– Antun ja Joonaksen jälki yhdistää sydämellisyyttä ja huumoria hienoon graafisen ulkoasuun. Menestyksekäs tarinankerronnan ja interaktiivisuuden yhdistäminen on vaikuttavaa ja Suomi onkin tunnettu luovuudesta ja innovatiivisuudesta, kertoo Orion Ross, Disney Channelsin animaatio- ja digitalisointijohtaja.

Anttu Harlinin ja Joonas Utin 101 dalmatialaista teki lämmöllään ja omaperäisyydellään vaikutuksen koko Disneyn tiimiin.
Anttu Harlinin ja Joonas Utin 101 dalmatialaista teki lämmöllään ja omaperäisyydellään vaikutuksen koko Disneyn tiimiin. (Kuva Gigglebug)

The Walt Disney Company tiesi saavansa laadukkaan esityksen Joonakselta ja Antulta, mutta heidän ehdotuksensa onnistui silti ylittämään korkeat odotukset.

– Anttu Harlinin ja Joonas Utin 101 dalmatialaista teki lämmöllään ja omaperäisyydellään vaikutuksen koko Disneyn tiimiin. Näimme heti sen potentiaalin ja Joonas ja Anttu antoivat ison panoksen konseptin jatkokehittelyyn.

Kaksikko määritteli tv-sarjan suunnan ja järjesti Disneyn luovalle tiimille workshopin Helsingissä viime vuonna.

– Odotamme innolla yhteistyömme jatkoa heidän kanssaan, mukaan lukien kehitystyön heidän alkuperäisideoidensa kanssa. Gigglebugilla on ainutlaatuinen kyky luoda iloa pursuavaa jälkeä, joka säteilee positiivista energiaa, lisää Orion Ross.

– On hienoa, että tapamme tehdä synnyttää kansainvälisen tason lastenohjelmia, joita maailman parhaat asiakkaat haluavat. Meillä on nyt myös uutta tietoa ja taitoa siitä, miten maailman ison bränditalo kehittää sarjoja, iloitsee Anttu Harlin.

Eniten Disney on opettanut hahmovetoisuudesta ja komediasta.

– Meillä on viisi uutta hanketta kehitteillä ja sen lisäksi jatkamme Kikattavan Kakkiaisen kanssa. Luomme perustaa vahvan pohjoismaisen lastenanimaatiostudion kasvulle. Aika siihen on nyt otollinen Suomessa, kertoo Harlin.

Kommentoi Facebookissa