Suomelle historian paras tulos sekajoukkuemäestä

Suomi sijoittui Planicassa kuudenneksi sekä mäkihypyn että yhdistetyn sekajoukkuekisoissa.

MÄKIHYPPY Mäkihypyn takavuosien suurvalta Suomi on mennyt lajissa eteenpäin, mitä tulee miesten ja naisten yhteistasoon. Sunnuntaina Planican MM-kisojen sekajoukkuemäessä Suomi sijoittui kuudenneksi, mikä on Suomen historian kaikkien aikojen paras tulos tämän mäkihyppykilpailumuodon lyhyessä historiassa.

Suomen joukkueessa hyppäsivät Jenny Rautionaho, Antti Aalto, Julia Kykkänen ja Niko Kytösaho. Kaikki onnistuivat tasoonsa nähden ihan kelvollisesti ja tiukassa kisassa Sveitsi saatiin pidettyä takana.

Ero kärkeen oli toki suuri. Kultaa voittaneelle Saksan joukkueelle Suomi hävisi 132 pisteellä. Hopealle jääneestä Norjasta Suomi jäi 119 ja pronssia napanneesta Sloveniasta 115 pistettä.

Yli 100 pisteellä Suomen päihittänyt Itävalta oli kisassa neljäs. Japani jäi viidenneksi.

Joka tapauksessa kuutostila oli Suomen mäkihypyn viime vuosien tulosten valossa hieno tulos. Suomalainen mäkihyppy tuskin on kuolemassa pois.

Sunnuntaina Planicassa kisattiin myös yhdistetyn sekajoukkuekilpailu, jonka mäkiosuutta jouduttiin siirtämään myöhemmäksi useiden kaatumisten takia. Lopulta koitos saatiin viedyksi kunnialla läpi.

Voiton vei Norja, toiseksi sijoittui Saksa ja kolmanneksi Itävalta. Italia oli neljäs ja Japani viides.

Suomen sijoitus oli kuudes. Suomen joukkueessa kisasivat Eero Hirvonen, Minja Korhonen, Alva Thors ja Ilkka Herola.

Mitalisijasta Suomi jäi kaksi ja puoli minuuttia. Herola ja Hirvonen eivät ole olleet Planicassa parhaiden kausiensa tasolla. Thors ja Korhonen ovat puolestaan mukana ensimmäisissä arvokisoissaan ja vielä opintomatkalla.

Mukana oli kahdeksan joukkuetta. Naisten yhdistetyn harrastajamäärät ovat maailmalla vähäiset. Maailmancup aloitettiin lajissa vasta muutama vuosi sitten.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisilla surkeaa menestystä parisprinteissä – mitalitili nollassa

Kommentoi Facebookissa