Suomen MM-ralli käynnistyy toden teolla – sorateiden sirkus matkaa 146 kilometriä

Ott Tänak johti Neste Rally Finlandia ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Ott Tänak johti Neste Rally Finlandia ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. (Kuva AKK / Toni Ollikainen)

Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen erot kärjessä ovat vasta sekuntiluokkaa.

AUTOURHEILU M-Sportin Ott Tänak johtaa Suomen MM-rallia kisan Jyväskylässä torstaina avanneen kaupunkierikoiskokeen jälkeen. Tänak ajoi 2,31-kilometrisen Harjun pätkän 1,44.1 minuutissa. Erikoiskoe yhdisteli sekä asvaltti- että sorapintaa.

– Tämä on hetki, joka todella hymyilyttää! iloitsi virolaiskuski.

– Minulla on paljon kunnioitusta näitä teitä kohtaan. Kun on hyvä fiilis niin ajaminen voi olla tosi hauskaa.

Hyundaita edustava Thierry Neuville oli toiseksi nopein 1,1 sekuntia hitaampana kuin Tänak ja 0,4 nopeampana kuin niin ikään mestaruutta tavoitteleva M-Sportin Sébastien Ogier.

Nopein Citroëniä edustava kuski oli Craig Breen, joka tuli neljäntenä maaliin. Paikallinen suosikki, Toyotaa edustava Jari-Matti Latvala, jatkaa kisaa viidenneltä sijalta. Eroa kärkeen on kuitenkin vain 2,2 sekuntia, joten järjestys tulee muuttumaan päivän mittaan vielä moneen kertaan.

Hayden Paddon ja Juho Hänninen olivat seuraavina vanavedessään vuoden 2016 Neste Rally -voittaja Kris Meeke, joka oli torstaiaamuna järjestetyn testierikoiskokeen nopein kuski. Kymmenen kärkeen ajoivat myös Elfyn Evans ja Dani Sordo, joista jälkimmäinen jäi 3,5 sekuntia kärjestä.

Neste Rally käynnistyy toden teolla tänään, jolloin on luvassa varsinainen erikoiskokeiden maraton. Mukana on yhteensä 12 pätkää, joiden yhteenlaskettu pituus on 145,71 kilometriä, ja ne kestävät alusta loppuun lähes 16 tuntia. Halinen, Urria ja Jukojärvi ajetaan kahdesti aamulla, ennen kuin Äänekoski-Valtran ja Laukaan erikoiskokeet toistetaan iltapäivällä Lankamaan pätkän molemmin puolin. Paluu Harjulle kruunaa rallipäivän.

Ensimmäinen päivä ralliliikenteessä sujui poliisin mukaan hyvin, eikä erityistä mainittavaa ole ylinopeuksien lisäksi ollut. Tänään ennakoidaan teiden ruuhkautuvan erikoiskokeiden suunnissa ja illalla kohti Jyväskylän keskustaa, kun ralliyleisö suuntaa kaupunkiin.

  • Lähde Neste Rally Finland

Kommentoi Facebookissa