Surmasi puukolla kaverinsa parkkipaikalla – murhasta syytetty 18-vuotias mielentilatutkimukseen

Tapauksen oikeuskäsittely jatkuu sen jälkeen, kun mielentilatutkimus on valmistunut. (Kuvituskuva Fotolia)

Tutkimus kestää joitain kuukausia, mahdollisesti puolisen vuotta.

MURHA Kaverinsa murhasta syytetty 18-vuotias mies on passitettu mielentilatutkimukseen. Henkirikos tapahtui viime tammikuussa Lielahden Prisman parkkipaikalla Tampereella.

Murhasta syytetty nuorukainen oli tekopäivän aamuna myöhästynyt koulubussista ja ryhtynyt sen jälkeen ryyppäämään. Hän hakeutui kahden kaverinsa seuraan, ja kolmikko lähti ajelemaan tulevan uhrin Saabilla. Välillä hankittiin juomapuolelle täydennystä ja Alkosta haettiin kaksi pulloa Gambinaa. Murhasta nyt syytteessä oleva nuorimies oli jo niin huonossa kunnossa, että hän kävi välillä oksentamassa.

Kolmikko pysähtyi Lielahden Prisman parkkipaikalla. Kun kuljettajana ollut mies oli nousemassa autosta, hänen kaverinsa alkoi täysin yllättäen hakata miestä puukolla. Uhri sai 18 osumaa, 11 iskua osui selkään. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies onnistui saamaan puukon haltuunsa ja hän iski sillä hyökkääjää muutaman kerran. Uhrin vammat olivat kuitenkin sen verran vakavia, että hän menehtyi tapahtumapaikalla.

Syyttäjän mukaan teko oli suunniteltu, siksi luettiin syyte murhasta. Puukottaja oli ostanut puukon pari tuntia ennen tekoa. Aikaisemmin hän oli tutkinut netistä tietoja joukkosurmista ja muista hirveyksistä.

Vastaaja kiisti murhan mutta myönsi tapon. Hän pyysi pääsyä mielentilatutkimukseen, ja käräjäoikeus passitti miehen tutkimuksiin. Tapauksen oikeuskäsittely jatkuu sen jälkeen, kun mielentilatutkimus on valmistunut. Tutkimus kestää joitain kuukausia, mahdollisesti puolisen vuotta.

Lue myös: Puukolla lukuisia iskuja selkään parkkipaikalla – nuorelle miehelle vaaditaan murhasta elinkautista tuomiota

Kommentoi Facebookissa