Surullinen tapahtumasarja vei hengen – pakettiauto onnistui väistämään kolarin mutta suistui järveen

Pakettiauton kuljettajan menehtymisen osalta asiassa suoritetaan erillinen kuolemansyyntutkinta.

Pakettiauton kuljettajan menehtymisen osalta asiassa suoritetaan erillinen kuolemansyyntutkinta. (Kuva AOP)

Liikenneonnettomuudessa osallisena ollut kuljettaja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

ONNETTOMUUS Itä-Suomessa Anttolan Pitkäpohjanlahdessa 28.1.2020 kello 14.39 tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa osallisena ollut vuonna 1984 syntynyt mikkeliläinen mies on menehtynyt Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että henkilöauto oli ollut menossa tietä 62 kohti etelää, tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Pajatielle. Ajoneuvo oli ollut pysähdyksissä ja ryhmittäytyneenä oman ajokaistansa vasempaan laitaan, vilkku päälle kytkettynä. Vastakkaisesta suunnasta lähestyi samaan aikaan kaksi pakettiautoa.

Kääntymässä olleen henkilöauton kuljettaja odotti, että pakettiautot sivuuttavat auton, jolloin hän voisi kääntyä turvallisesti Pajatielle. Kääntymässä olleen auton kanssa samaan suuntaan kulkeneen henkilöauton kuljettaja ei jarrutuksesta huolimatta pystynyt pysäyttämään autoaan, vaan törmäsi edessä olevaan ajoneuvoon. Törmäyksen seurauksena kääntymässä ollut henkilöauto siirtyi keskelle risteystä ja samalla vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Vastakkaisesta suunnasta ensimmäisenä tulleen pakettiauton kuljettaja oli havainnut peräänajon ja pystyi ohittamaan risteysalueella olevan henkilöauton osumatta tähän. Pakettiauton perässä ajanut toinen pakettiauto väisti kolariajoneuvoja, mutta ajautui ajoradan oikealla puolella olleen metallikaiteen päälle ja siitä edelleen tien oikealla puolella olevaan järveen.

Pelastuslaitos hinasi järveen uponneen ajoneuvon pinnalle, sukeltajat saivat ajoneuvon kuljettajan ulos autosta ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Kuljettaja menehtyi kuitenkin onnettomuudessa saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Liikenneonnettomuuteen liittyvä esitutkinta suoritetaan Mikkelin poliisiasemalla. Pakettiauton kuljettajan menehtymisen osalta asiassa suoritetaan erillinen kuolemansyyntutkinta.

Lue myös: Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja ei havainnut edellä ajavaa traktoria – traktorinkuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalle

Kommentoi Facebookissa