Susi murisi miehen kotipihalla ja käyttäytyi uhkaavasti – ammuttiin poliisin päätöksellä

Sudet ovat liikkuneet aika ajoin pelottomasti ihmisten pihamailla.

Sudet ovat liikkuneet aika ajoin pelottomasti jopa ihmisten pihamailla. (Kuva Fotolia)

Kyseinen susi oli liikkunut lähialueella seitsemän muunkin talon pihamaalla.

SUDET Pohjanmaan poliisilaitos sai eilen aamulla hieman ennen kello 07.00 ilmoituksen, jonka mukaan susi oli käyttäytynyt uhkaavasti Jepuan Grändenissä sijaitsevan omakotitalon pihamaalla.

Perheen isä oli ollut lähdössä töihin, kun hän oli yllättäen törmännyt yksinäiseen suteen pihamaalla. Susi oli lähestynyt miestä ja pysähtynyt lopulta noin 1,5 metrin etäisyydelle muristen ja näyttäen hampaitaan. Isä oli paennut paikalta takaisin sisälle asuntoon ja soittanut asiasta poliisille.

Poliisi meni paikalle yhdessä Suurriistavirka-apu SRVA:n henkilöstön kanssa. SRVA:n suorittamassa jäljestyksessä todettiin, että kyseinen susi oli liikkunut lähialueella seitsemän muunkin talon pihamaalla.

Asiassa saadun selvityksen perusteella poliisi päätti pyytää SRVA-henkilöstöltä virka-apua kyseisen eläimen lopettamiseksi Poliisilain 2 luvun 16 §:n perusteella, koska eläin oli aktiivisesti pyörinyt talojen pihamaalla ja käyttäytynyt lopulta uhkaavasti ihmistä kohtaan.

Jäljestys aloitettiin kello 09.45 aikaan. Se päättyi kello 12.30 aikaan Sorvistmossenin alueelle, jossa susi saatiin ammuttua. Poliisi on ottanut suden haltuunsa ja toimittaa sen Oulun Eviralle jatkotutkimuksia varten.

Kommentoi Facebookissa