Susijengi löi Kroatian – Lauri Markkanen johdatti Suomen historialliseen saavutukseen!

Lauri Markkanen heitti 43 pistettä, kun Suomi voitti EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Kroatian. (Kuva FIBA.Basketball)

Suomi eteni koripallon EM-kisojen puolivälieriin voitettuaan Kroatian koriluvuin 94-86. Lauri Markkanen heitti 43 pistettä.

KORIPALLO Suomalainen palloilu saavutti sunnuntaina Berliinissä yhden historiansa kovimmista voitoistaan, kun miesten koripallomaajoukkue Susijengi kaatoi EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Kroatian pistein 94-86. Kolmen NBA-pelaajan vahvistama Kroatia lähti otteluun suosikkina, mutta Suomi ottikin yllättävän selvän voiton.

Suomi karkasi Kroatialta ottelun kolmen viimeisen minuutin aikana. Lopussa Kroatia ei löytänyt keinoja takaa-ajoon Susijengin pelattua erittäin fiksusti.

Ottelun hahmosta ei ollut epäselvyyttä. Lauri Markkanen heitti peräti 43 pistettä. Se on uusi ottelukohtainen piste-ennätys Suomen miesten koripallomaajoukkueessa.

Sasu Salin upotti viisi kolmen pisteen heittoa hänen pistesaldonsa oltua 17. Hienon ottelun pelannut Edon Maxhuni upotti 16 pistettä.

Kroatia on merkittävä koripallomaa, mutta Susijengi on ottanut tänä vuonna siitä kaksi merkittävää voittoa. Viime kesäkuussa Markkasen vahvistama Suomi voitti Kroatian MM-karsintaottelussa vierasparketilla ja pudotti Kroatian 2023 MM-kisoista, joihin Susijengi elokuussa paikkansa varmisti ensimmäisenä Euroopan maana.

EM-kisoissa Suomi on aiemmin ollut kahdeksan parhaan joukossa 1939 ja 1967, mutta niitä saavutuksia ei kannata verrata tämän vuoden puolivälieräpaikkaan olematta sen enempää epäkunnioittava 1960-luvun koripallomaajoukkuetta kohtaan. Koripallo on nykyään armotonta ammattilaisurheilua, jossa pääsy EM-tasolla kahdeksan parhaan joukkoon on Suomen kaltaiselle pienelle maalle hurja saavutus.

Susijengin pelit jatkuvat Berliinissä tiistaina. Silloin vastaan tulee puolivälieräottelussa hallitseva maailmanmestari Espanja. Ottelu alkaa kello 18.15 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengi kohtaa Kroatian – historia ei lupaa hyvää

Kommentoi Facebookissa