Susijengillä vaikea ilta vähäkorisessa ottelussa – Tshekki oli parempi MM-karsintapelissä

– Tämä oli kuin kesän ensimmäiset pelit valmentajankin näkökulmasta, kun on uusia pelaajia ja kokoonpanoja, Henrik Dettmann tuumi.

– Tämä oli kuin kesän ensimmäiset pelit valmentajankin näkökulmasta, kun on uusia pelaajia ja kokoonpanoja, Henrik Dettmann tuumi. (Kuva AOP)

Molemmilta joukkueilta puuttui runsaasti tärkeitä pelaajia kokoonpanosta.

KORIPALLO Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56–64 (30–25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

Asemasota eteni päätösneljännekselle tasatilanteessa 38–38. Carl Lindbom rynni väkisin kaksi peräkkäistä koria Susijengille ja Roope Ahonen linkosi kolmosen vartaloharhautuksen jälkeen.

Kun Suomen harvat korit tulivat kovan työn kautta, Tshekki pääsi nauttimaan helpoista heitoista. Vieraat pistivät pallon ahnaasti jokaista päätä pidemmälle Ondrej Balvinille. Ohiheitoista tshekit rouhivat hyökkäyslevypalloja ja uusia yrityksiä.

Vieraiden sankariksi nousi Schilb, joka upotti päätösneljännekseen kuudesta kolmosyrityksestään peräti viisi. Viimeinen lähti kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Sillä Tshekki nousi 49–61-johtoon, josta Susijengi ei enää toipunut.

– Meidän energiatasot kapeni loppua kohti ja hävisimme paljon kaksinkamppailuita korin alla, joista Tshekki pääsi toisiin heittoihin. Siihen emme enää pystyneet vastaamaan, Susijengin valopilkkuihin kuulunut Roope Ahonen kommentoi.

Molemmilta joukkueilta löytyi runsaasti tärkeiden pelaajien poissaoloja, mikä näkyi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla otteissa. Suomelta puuttuivat esimerkiksi Lauri Markkanen, Sasu Salin sekä Petteri Koponen. Koposen sijaan pelinjohdosta vastasivat muun muassa flunssainen Jamar Wilson, Ahonen ja debyyttinsä Susijengissä tehnyt Ilari Seppälä.

– Hyvin he mielestäni suoriutuivat. Tämä oli kuin kesän ensimmäiset pelit valmentajankin näkökulmasta, kun on uusia pelaajia ja kokoonpanoja. Kahden matsin aikana löysimme pelimme yllättävän hyvin. Nyt ratkesi siihen, että hävisimme kaksinkamppailut korin alla. Tshekillä oli enemmän lihaksia, enemmän vuosia ja enemmän senttejä, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

Kapteeni Shawn Huff oli Susijengin pistekärki 13 pisteellä ja kolmella levypallolla. Säväyttävimmästä esiintymisestä vastasi kuitenkin Roope Ahonen, jonka näppärät kädenvaihdot ja täydestä vauhdista lähteneet kolmoset poikivat hänelle 11 pistettä ja yhden levypallon. Wilson nikkaroi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä, kun taas Lindbomin saldo oli kuusi pistettä ja neljä levypalloa.

Susijengi palaa taisteluun ensi helmikuun maajoukkueikkunassa, jolloin Suomi kohtaa Islannin vieraissa 22.2. ja Bulgarian kotonaan kolme päivää myöhemmin 25.2.

  • Lähde Suomen Koripalloliitto

Kommentoi Facebookissa